Caută
Close this search box.

Congresul PSD. Dragnea: Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru? Aşa va fi!

Congresul PSD este în plină desfăşurare. După discursurile lui Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă, se trece la vot.

FOTO: Mediafax

Vor fi aleşi preşedintele executiv, vicepreşedinţii şi secretarul general, Liviu Dragnea fiind cel care a propus, în februarie, organizarea congresului pentru ”relansarea programului de guvernare”.

Liviu Dragnea a cerut o reconfirmare verbală a funcţiei de preşedinte al PSD:

„Vreţi să continuăm? Aveţi curaj? Aveţi curaj să rezistaţi la ceea ce se va întâmpla în continuare? Nu aveţi ezitări? Vreţi să mergem împreună?

Şi că pun o ultimă întrebare – unii mi-au zis să nu o pun, alţii mi-au zis să o pun, până la urmă suntem între noi: Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru?”, i-a întrebat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe delegaţii prezenţi la Congres, la finalul discursului său care a durat aproximativ o oră.

În replică, cei peste 4.000 de delegaţi prezenţi la Congresul PSD au aplaudat zgomotos.

„Atunci aşa va fi. Şi să nu vă îndoiţi niciodată!”

Liviu Dragnea a spus că cele mai grele lovituri sunt cele care vin din interior.

„Dar indiferent de lovituri, eu vreau să merg în continuare, pentru a îndeplini obiectivele din programul de guvernare, pentru a închide odată pentru totdeauna abuzurile din această țară și pentru a reabilita democrația”, a spus Dragnea, potrivit digi24.ro.

Social-democratul a vorbit şi despre suveranitatea României. În opinia sa, trebuie să avem relaţii bune cu partenerii externi, dar nu trebuie să fim servili în faţa acestora.

Modificările legilor justiţiei vor continua

„Reforma legilor justiției și a codurilor penale va continua după un calendar bine stabilit”, a anunțat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax. Legile de funcționare a serviciilor secrete vor fi, de asemenea, actualizate.

Printre temele discursului lui Dragnea se numără :

  • Revizuirea legislației referitoare la vânzarea terenurilor agricole.
  • Portul Constanța trebuie să devină principala poartă de intrare în Europa, chiar dacă se va supăra o anumită țară (aluzie la Olanda)
  • Liviu Dragnea cere o analiză pe fiecare ambasador, consul și atașat comercial, prin care să vadă ce avantaje economice măsurabile a avut statul român de pe urma muncii acestor oameni.
  • Cere relații economice aprofundate cu Statele Unite, dar și cu China și se declară revoltat că în Israel, țară așa de importantă, nu avem ambasador de circa un an.
  • Actuala guvernare va întări Parteneriatul cu SUA, el subliniind că România şi-a îndeplinit angajamentele militare, iar acum doreşte şi beneficii materiale.
  • El a spus că guvernarea actuală vrea să construiască relaţii speciale în domeniul economic şi în industria de apărare cu Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri