Caută
Close this search box.

Reculegere muzicala inaintea Pastelui

Nu intamplator vineri, 30 Martie 2018, ora 19,00, in postul Pastelui, in programul de pe scena Salii Radio vor rasuna doua lucrari romantice in tonalitati minore, in spirit de reculegere, de intelegere a acestui timp de asteptare si rugaciune.

Sub bagheta si viziunea muzicala a talentatului dirijor Gabriel Bebeselea, Orchestra Nationala Radio interpreteaza in prima parte a concertului Simfonia a IV-a in do minor D 417 „Tragica”de Franz Schubert , simfonie scrisa in 1816 in anii de tinerete a compozitorului cand influenta lui Beethoven se sesizeaza puternic in partiturile compuse.

O alta partitura romantica, din sfera vocal-simfonica, este mareata lucrare Stabat Mater de Gioachino Rossini. Cunoscut compozitor de opere, si in aceasta partitura vocile soliste sunt roluri marete prin frazare, ambitus, sensibilitate. RODICA VICĂ – soprană, ANTONIA COSMINA STANCU – mezzosoprană, ADRIAN DUMITRU – tenor
, IUSTINIAN ZETEA – bas alaturi de Corul Academic Radio pregatit de dirijorul Ciprian Tutu prezinta cele 20 de versuri in 10 momente atat de minunat descrise in sonoritatea orchestrei si a timbrelor instrumentelor alese solo sau in dialoguri muzicale.

Stabat Mater dolorosa
iuxta crucem lacrimosa,
dum pendebat Filius.

Sta Maicuta-ndurerata
langa cruce-nlacrimata
pe cand Fiul atarna

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri