Caută
Close this search box.

Scandal la Primărie: Firea ameninţă un consilier cu soţul Pandele; Nicuşor Dan, dat afară din şedinţă

Primarul Gabriela Firea a atenţionat un consilier al PNL, despre care crede că  totutuşi n-ar fi „masochist”, că o să il prezinte pe soţul ei, „domnul Pandele”. Asta se petrecea chiar la începutul şedinţei CGMB.

Ulterior, deputatul Nicuşor Dan a fost dat afară de la şedinţa Consiliului Primăriei Generale Bucureşti. Motivul invocat: fostul lider USR ce a cerut să ia cuvântul pe tema unui proiect, care nu a avut proces verbal de recepţie.

Gabriele Firea, către Ciprian Ciucu (PNL): „Sunteţi obsedat de mine, dar nu cred că sunteţi masochist, aşa că o să vă fac cunoştinţă cu soţul meu”.

Primarul Capitalei a spus la începutul şedinţei de Consiliu General că îi va da în judecată pe consilierii care nu votează proiectele privind delegarea serviciilor publice către companiile municipale. Firea i s-a adresat consilierului PNL Ciprian Ciucu, care încerca să ia cuvântul, cu „domnule agitat”, spunându-i că ar trebui să-i fie ruşine pentru denigrarea pe care o face pe Facebook, adăugând că va face publică o listă cu toate rudele şi prietenii săi care lucrează în Primăria Capitalei şi în instituţiile din subordine.

„Vreau să vă spun de la început că nu voi răspunde cu aceeaşi violenţă în limbaj şi nedreptate, aşa cum au făcut unii colegi din opoziţie. (…) De ce se opun colegii noştri din opoziţie înfiinţării societăţilor? Câtă vreme municipii conduse de primari PNL au înfiinţat multiple societăţi, companii de ani de zile şi îi felicit pe foştii primari PNL…”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea. La intervenţia consilierului general PNL Ciprian Ciucu, a continuat: „Da, şi domnul Pandele. Dar cum dumneavoastră sunteţi obsedat de mine… dar nu cred că sunteţi masochist, aşa că o să vă fac cunoştinţă cu soţul meu”, a mai afirmat Firea, citată de HotNews.

Episodul Nicuşor Dan

Atunci Când Nicuşor Dan a cerut să ia cuvântul pe un proiect privind transmiterea către Administraţiei Străzilor Sector 1 şi a RATB a obiectivului de investiţii „străpungere Buzeşti – Berzei”, preşedintele de şedinţă, Orlando Culea, a spus că este împotriva regulamentului Consiliului şi că pot lua cuvântul consilierii USR.

Deputatul a insistat să vorbească, astfel că preşedintele de şedinţă a cerut ca Nicuşor Dan să fie scos din sală, transmite News.ro.

Nicuşor Dan a fost însoţit de poliţiştii locali până la ieşirea din sediul primăriei.

Deputatul a declarat ca va face plângere penală împotriva preşedintelui de şedinţă, motivând că legea îi permite în calitate de deputat să participe la şedinţe şi să ia cuvântul.

„Senatorii şi deputaţii au dreptul să participe la şedinţele de consiliu şi să spună ce doresc. Am făcut o cerere acum două zile, am depus-o la registratură şi am vrut să iau cuvântul, aşa cum legea îmi permite. Preşedintele de şedinţă spune că regulamentul CGMB este mai important decât legea, ceea ce este o aberaţie juridică”, a spus Nicuşor Dan, precizând că va face plângere penală împotriva lui Orlando Culea.

Deputatul a spus că bulevardul Berzei – Buzeşti nu ar avea procesul verbal de recepţie, iar Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că dă informaţii false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri