Expulzarea a 60 de diplomaţi americani şi închiderea unui consulat în Rusia „marchează o nouă etapă în deteriorarea” relaţiilor dintre Washington şi Moscova, a transmis joi seară Casa Albă, potrivit AFP.

Rusia a anunţat aceste măsuri anterior în cursul zilei de joi, ca răspuns la expulzările dispuse de Washington şi de aliaţii săi după otrăvirea fostului dublu agent rus Serghei Skripal în Marea Britanie.

Expulzările decise de Moscova şi închiderea consulatului american de la Sankt-Petersburg „marchează o nouă etapă în deteriorarea relaţiilor dintre SUA şi Rusia”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, într-un comunicat, citat de Agerpres.

„Expulzarea în această săptămână de către SUA şi de către peste zece state partenere şi aliate din cadrul NATO a unor agenţi ruşi de informaţii sub acoperire a constituit un răspuns adecvat în faţa atacului rus pe teritoriul britanic”, a adăugat ea, subliniind că „răspunsul Rusiei nu este neaşteptat, iar SUA vor face faţă”.

Preşedintele american Donald Trump a autorizat această expulzare de diplomaţi ruşi fără precedent, chiar şi comparativ cu perioada Războiului Rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =