Caută
Close this search box.

Farmacia modernă, conceptul Crisia Farm: laborator și tehnologie inovativă în beneficiul pacienților

Crisia Farm lansează pe piața din România conceptul de farmacie modernă, dotată cu laborator și tehnologie inovativă, capabilă să ofere tratamente personalizate, de ultimă generație

Imagine din laborator
Foto: Crisia Farm

În Europa, conceptul de îngrijire farmaceutică personalizata modernă a fost implementat pentru prima dată în Olanda, în anul 1990. Strategia de succes a acestei soluții este axată atât pe optimizarea, cât și pe inovarea asistenței farmaceutice personalizate, lărgind opțiunile terapeutice pentru medicii prescriptori și îmbunătățind calitatea vieții pacienților. Investițiile în inovarea și dezvoltarea produselor au condus la răspaândirea conceptului de combinare farmaceutică la nivel mondial, fiind activ până la acest moment în 34 de țări din Europa, în total peste 60 de țări din întreaga lume.

Crisia Farm implementează acest concept în România, ajungând să fie a 35 -a țară europeană în care atât medicii prescriptori cât și pacienții se pot bucura de o lejeritate și o inovație în domeniul farmaceutic.

O platforma unică la nivel național, de dezvoltare și promovare a rețetelor magistrale

Farmacist specialist laborator Cosmina Bengescu,manager Crisia Farm, afirmă: “Îngrijirea farmaceutică personalizată recunoaște că fiecare pacient este unic. În strânsa colaborare cu farmaciștii, medicii prescriptori stabilesc cea mai bună forma și putere de dozare, calea de administrare, combinația și durata tratamentului. Rețeta magistrală obținută prin corelarea celor mai potrivite substanțe active farmaceutice strict adaptate la nevoile pacientului este esența rețetei de laborator. Formularea magistrală realizată de către un farmacist sub îndrumarea medicului prescriptor este esențială pentru a furniza pacientului un tratament personalizat, unic. Medicii prescriptori au un rol foarte important în a ne furniza nevoile si ideile pentru a-i ajuta să-și trateze pacienții. Am investit în echipamente modern, tehnici de lucru inovative și instruire permanentă.’’

Datorita echipei de cercetători medici, chimiști și a peste 200 de farmaciști aflați pe patru continente, a experienței vaste în domeniul farmaceutic, a tehnologiei de top și a concentrării pe compoziția farmaceutică, laboratoarele de cercetare susțin descoperirea și dezvoltarea de concepte inovatoare pentru tratarea pacientilor, tratamente care se adresează strict afecțiunilor acestora. Se dezvoltă astfel, vehicule inovatoare de administrare precum unguente și baze transdermice, pachete convenționale gata de utilizare și alte soluții și produse farmaceutice utilizate de medicii prescriptori, farmaciști și pacienți din întreaga lume.

Farmacist Amalia Apostol, laboratory development business manager Crisia Farm declară că oferta științifică propusă de Crsia Farm este de nerefuzat: „Preparatele disponibile pe piata au limitări. Oferta noastră știintifică este de nerefuzat pentru medicul care, desigur, pune in prim plan interesul terapeutic: combinațiile în laborator oferă solutii unice pentru fiecare pacient, oferind posibilitatea medicului și farmacistului de a crea un tratament dedicat, cu eficiență maximă”.

Rețeta magistrală concepută în scopul personalizării tratamentului vine cu o gamă largă de beneficii, nu doar pentru pacienți, ci și pentru medici; deoarece crește calitatea și eficiența tratamentului oferit. De exemplu, îmbunătățește conformitatea cu medicația și salvează viața garantand pacientului o probabilitate mai mica de efecte secundare, tratamentul fiind unic. Acest fapt înseamnă că produsul de compoziție farmaceutic poate fi personalizat fie printr-o forma de dozare alternativă, fie printr-o putere alternativă de dozare sau terapie combinată. Preparatul magistral oferă, de asemenea și o soluție în situația lipsei de medicamente. Produsele magistrale pot servi ca alternativa la nevoile terapeutice noi și indisponibile.a

Dr. Oana Clătici, medic primar dermatologie , prescriptor rețete magistrale Crisia Farm, vine cu o părere pertinentă în domeniu: ”Pentru noi, medicii, obișnuiți cu tipizatele, rețeta magistrală reprezintă o provocare profesională. Vorbim acum de formulări studiate științifice si de calitate superioară a substanțelor active folosite în rețeta magistrală, substanțe conforme normelor farmacopeei europene. E lesne de înțeles că un preparat farmaceutic personalizat, eficace va mulțumi pacientul, din ce în ce mai atent la calitatea produselor farmaceutice disponibile pe piață”.

Produsele farmaceutice Crisia Farm sunt create și fabricate în laboratorul farmaciei sau prin facilități de proceduri GMP care au la bază cunoștințe farmaceutice științifice.

Activitatea Crisia Farm se concentrează pe următoarele segmente de compoziții farmaceutice:

  • Servicii de compoziție: medicamente personalizate, preparate în instalațiile de preparare sterilă și non-sterila, în strânsa cooperare cu medicii de prescripție medicală.

• Branduri: concepte inovatoare, vehicule și formulări pentru compoziții farmaceutice.

Un răspuns

  1. Dezamagita, am comandat ovule cu acid hialuronic, Vit A și E și au făcut cu acid H și lactobacili. Am întrebat farmacista și a spus ca vitaminele sint in compoziția ovulului , chiar dacă nu e scris. I am trimis poza Dr ginecolog și mi a spus ca au sunat o pe ea sa i spună ca nu au momentan vitamine. Deci se minte pe fata la 400 cit costa 30 ovule. F trist ,dezamagire maxima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri