După ce Mihai Gâdea a prezentat la Antena 3 o scrisoare atribuită judecătoarei Marian-Cristina Ștef, de la Tribunalul Sălaj, magistratul a depus o plângere penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, conform Parchetul Sălaj.

Scrisoarea pe care Mihai Gâdea a atribuit-o judecătoarei, ar fi legată de formarea ilegală a unei echipe mixte procuror – judecător – SRI, şi ar fi fost adresată Guvernului.

Mihai Gâdea a susținut că are „originalul” scrisorii, pe care a prezentat-o ca fiind „foarte, foarte tare”, „absolut devastatoare”.

O scrisoare cu informații de o gravitate aparte”, a susținut Mihai Gâdea, vorbind despre protocolul încheiat între SRI și Parchetul General.

Eu ceva mai grav de atât nu am citit cred niciodată pe un caz punctual”, a continuat Gâdea, după care a prezentat pe ecran o scrisoare fără antet, adresată Guvernului României.

„E foarte, foarte tare, e absolut devastatoare”, a clamat el, după care a întrebat regia dacă a șters datele personale din scrisoare, pretinzând că are „documentul original”.

Plângere penală

Judecătoarea depusese însă plângere penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată încă din 20 aprilie, după cum arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj publicat joi.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj:

În urma apariţiei unor informaţii în mass-media şi mai ales la emisiunea “Sinteza Zilei” din seara zilei de 25.04.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj este în măsură să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 20.04.2018, doamna judecător Ştef Marian-Cristina de la Tribunalul Sălaj a formulat o plângere penală faţă de autori necunoscuţi pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art. 322 alin 1 din Codul Penal.

Din cuprinsul plângerii rezultă că autori necunoscuţi au formulat un memoriu în numele dânsei, contrafăcându-i semnătura.

Memoriul a fost înregistrat la mai multe instituţii publice printre care Parchetul de pe lângă Înalta Curte, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Senat, Guvern şi SRI, iar în prezent, în dosarul penal penal nr. 92/P/2018, se fac cercetări pentru identificarea autorilor falsului, conform HotNews.

Ce a prezentat Mihai Gâdea la Antena3 ca fiind real din această scrisoare, pe care de judecătoarea o denunţă a fi falsaăfalsă:

„La nivelul Tribunalului Sălaj, în virtutea colaborării dintre instanță, Parchet și Serviciul Român de Informații, anumite dosare cu infracțiuni grave sunt scoase din tribunal și prezentate la Serviciul Român de Informații. În cadrul instituției funcționează comitetul mixt, format din procurorii Dan Bubuig și Crin Bologa, doamna judecător Claudia Tomșa și dl.col. Marius Noje, șeful S.J Sălaj (uneori participă și Laurențiu Butiri, șeful A.J.F.P. Sălaj). Comitetul mixt analizează dosarele cu infracțiuni grave, subsecvent propunându-se soluțiile care trebuie date. La nivelul judecătorilor secției penale hotărârile sunt aduse la cunoștință de doamna judecător Claudia Tomșa”.

„Întrucât în ultima perioadă în spațiul public și presă sunt realizate afirmații grave privind legalitatea acestei colaborări instituționale, am apreciat necesar să vă sesisez pentru a exprima un punct de vedere avizat, de care să ne putem servi în cazul apariției unor neplăceri din partea justițiabililor sau a avocaților din dosarele cu infracțiuni grave (…). Vă rog să lămuriți dacă transportul dosarelor la sediul S.J. Sălaj respectă dispozițiile Legii 303/2004 și 304/2004”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 9 =