Caută
Close this search box.

Lăncrănjan, procuroare DNA: Studenţii la Drept sunt genii pe lângă cei care vor să modifice Codul Penal

Alexandra Lăncrănjan

Alexandra Lăncrănjan, din cadrul DNA – procuroarea care instrumentează deja celebrul dosar Tel Drum, legat şi de numele lui Liviu Dragnea, liderul PSD – critică în termeni duri competența celor care modifică cele două coduri penale.

Lăncrănjan le recomandă parlamentarilor care fac legi „să învețe să coreleze articolele din Coduri”, pentru că, în opinia ei, gravitatea faptei nu e dată doar de „câștigul material”.

De foarte multe ori le reprosez, in gluma, cursantilor ca nu au imaginea clara a modului in care este construit procesul penal si ca nu pot aprecia in profunzime cum se desfasoara, scrie Alexandra Lăncrănjan pe pagina ei de Facebook.

Dupa lecturarea propunerilor de modificare a C. pen. si C.proc.pen. imi dau seama ca orice student in primul an la Facultatea de drept este un geniu prin comparatie.

Legiuitorului, care doreste clasarea cauzei dupa 1 an daca nu a fost identificat autorul infractiunii, ii recomand sa citeasca textele privind prescriptia raspunderii penale, sa invete sa coreleze articolele din coduri si sa intrebe macar cate talharii au fost solutionate dupa 1 an de la sesizare sau sa citeasca dosarele de omor in care ai reusit sa gasesti autorul dupa 5-10 ani.

Later edit: Criteriul “castigului material” vazut ca singurul de natura sa determine gravitatea unei fapte poate fi adoptat doar de un om a carui lume este atat de meschina si mica incat nu intelege alte valori

In rest…#punetimanapecarte, conchide Alexandra Lăncrănjan.

Un răspuns

  1. Bravo dna procuror! Daca ar avea toti procurorii si judecatorii atitudinea dvs.altfel ar sta lucrurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri