Dan Grigorescu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul Judetean Braşov, îl critică pe Raed Arafat, secretar de stat la MAI.

Medicul susţine că Arafat abordează subiecte fără legătură cu fişa postului, atunci când face referire la fumat, în loc să se implice în rezolvarea unor probleme cu adevărat urgente cum ar fi construirea de noi spitale, reorganizarea asistenţei medicale primare şi rezolvarea crizelor succesive de medicamente esenţiale.

Sub titlul /Nicio şansă, domnule Raed Arafat!/ medicul Dan Georgescu (foto) scrie pe pagina sa de Facebook:  

Primul semn al faptului că un funcționar public nu își mai găsește (și, evident, nici nu-și mai merită) locul în funcția pentru care e plătit, e acela că își găsește de lucru pe subiecte care nu au nicio legătură cu „fișa postului”.

sursa foto: facebook

Altfel spus, se „află în treabă” aiurea.

Într-o astfel de paradigmă s-a plasat (și nu pentru prima dată în ultimul timp) Raed Arafat, abordând „marea problemă” a folosirii țigărilor electronice.

Hai să vedem dacă am (sau nu) dreptate!

Raed Arafat e sub-Secretar de Stat în Ministerul de Interne. Conduce DSU (Departamentul de Situații de Urgență). Păi e acest nou tip de fumat o „situație de urgență”? Nu e! E o problemă de „interne”? Nu e! Ajung acești fumători în situația de a avea nevoie să fie descarcerați, resuscitați, transportați cu SMURD-ul (auto sau aero) la Unitățile de Primiri Urgențe din marile spitale? Nu au!
Au deci ceva în comun cu DSU? Nu au!

Simpla „concluzie” personală a domnului Arafat, aceea că „trebuie acționat de urgență” pentru stoparea proliferării unui fenomen realmente periferic din societatea românească actuală, nu îi dă acestuia niciun drept să piardă vremea pe banii contribuabililor cu false probleme și sarcini auto-inventate!

Pentru că, dacă în grija DSU ar intra toate situațiile în care trebuie acționat de urgență, stau și mă întreb de ce nu își asumă domnul „eternizat în zona guvernamentală” enunțarea și (mai ales!) rezolvarea problemei construirii de noi spitale, a reorganizării pe noi baze a asistenței medicale primare sau a crizelor succesive de medicamente esențiale. Asta ca să amintesc doar „lista scurtă” a urgențelor din domeniul sănătății publice…

Evident că domnul Arafat ne va spune că aceste grave probleme sunt de competența Ministerului Sănătății și al DSP-urilor din județe. Ar avea și dreptate!

Cum și eu am atunci dreptate dacă îi recomand lui R.A. să-și vadă de treburile lui, alea pentru care e plătit. Le-o fi rezolvat pe toate? Sau a primit sarcină de la doamna ministru Carmen Dan să „iasă puțin în față” cu subiecte pozitive, doar-doar le va mai estompa altora implicarea reală în rezolvarea problemelor din „lista mult prea lungă” a sănătății?, încheie medicul Dan Georgescu.

Raed Arafat a susţinut azi necesitatea introducerii în spaţiile publice a restricţiilor pentru ţigările electronice şi dispozitivele care încălzesc tutunul, la fel ca pentru ţigările clasice, citând un studiu prezentat de postul de televiziune CNN potrivit căruia, în perioada 2011 – 2015, s-a înregistrat o creştere de 900 la sută a utilizării ţigărilor electronice în licee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.