Caută
Close this search box.

Dăncilă îl vrea pe Dragnea șef peste strategia de dezvoltare a României, «obligatorie» până în 2040. Liberalii: Gândire bolnavă

Guvernul Dăncilă a adoptat proiectul de lege privind Strategia de Dezvoltare a României până în anul 2040.

Respectiva strategia va fi pusă în practică de o comisie condusă de Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi urmează să deveni „obligatorie” pentru toate guvernele care vor urma.

Liberalii au criticat dur proiectul, spunând că trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reuşit nici până acum să asimileze în mod real valorile democraţiei, conform HotNews.

Practic, cetăţenii nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, în alegeri, în privinţa direcţiei pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili „Comitetul lui Dragnea” devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior„, mai avertizează PNL.

Actul normativ prevede înființarea Comisiei „România 2040”, organism consultativ, fără personalitate juridică, cu scopul pregătirii proiectului de strategie.

Comisia „România 2040” va fi condusă de președintele Camerei Deputaților, iar coordonarea metodologică şi științifică a activității Comisiei „România 2040”, precum și a întregului proces de elaborare a strategiei, vor fi realizate de Consiliul de Programare Economică şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri