Caută
Close this search box.

Summit-ul Coreea de Nord – SUA în pericol. Kim Jong-un amenință că ar putea anula întâlnirea cu Donald Trump

Coreea de Nord a declarat că ar putea anula un summit-ul cu președintele american Donald Trump în cazul în care SUA insistă în mod unilateral la „denuclearizare”.

Reuniunea extrem de anticipată dintre Donald Trump și Kim Jong-un urmează să aibă loc pe 12 iunie. Dar într-o declarație recentă ministrul adjunct de externe al Coreei de Nord a acuzat SUA că au făcut declarații nesăbuite și că au avut intenții sinistre. Declarația sa a arătat cu degetul la consilierul american de securitate națională, John Bolton. Acesta ar fi a sugerat că Phenianul ar putea urma un model libian de dezarmare nucleară. Mențiunea acestui model ar fi alarmat, după părerea unor analiști, Phenianul având în vedere soarta conducerii libiene. Kim Kye-gwan a mai afirmat în declarația sa că aceasta metodă nu a este „o expresie a intenției de a aborda problema prin dialog”. „Este, în esență, o manifestare a unei mișcări sinistre de a impune statului nostru destinul Libiei sau Irakului care a fost prăbușit din cauza cedării întregii țări marilor puteri”. „Am aruncat o lumină asupra lui Bolton și în trecut și nu ne ascundem sentimentul de repulsie față de el”, a adăugat el.

Aceasta declarație este una semnificativă ținând cont de faptul că Kim Kye-gwan este o figură influentă din ierarhia nord-coreeană. În acest context ar putea fi luate în considerare declarațiile sale mai ales că sunt în curs de organizare pregătirile delicate pentru reuniunea Trump-Kim, programată pentru 12 iunie în Singapore.

Acordul inovativ de întâlnire a avut loc în primul rând după ce Coreea de Nord a declarat că s-a angajat să denuclearizeze peninsula coreeană. Exact ceea ce ar presupune acest lucru a rămas neclar, dar Coreea de Nord a invitat mass-media străină să asiste la dezmembrarea principalului său loc de testare nucleară la sfârșitul acestei luni.

Sursa: BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri