Fostul campion de tenis, Boris Becker, susține imunitatea diplomatică împotriva unei încercări de fi dat în judecată, informează BBC.

Triplul campion de la Wimbledon pretinde numirea sa ca diplomat de către Republica Centrafricană, oferindu-i-se protecție împotriva oricăror pretenții legale. Boris Becker a fost declarat în stare de faliment în 2017 pentru banii datorați băncii private Arbuthnot Latham. El este urmărit acum pentru „alte bunuri”. Apărarea sa a fost depusă la Înalta Curte.

Republica Centrafricană l-a numit pe Boris Becker drept atașat pentru sport și cultură în UE în aprilie 2018. Astfel, echipa juridică a fostului tenisman a spus: „Aceasta înseamnă că nu poate fi supus procesului juridic în instanțele nici unei țări atâta timp cât rămâne un agent diplomatic recunoscut”. Becker a declarat că procedurile au fost „nejustificate și nedrepte” și fiind declarat în stare de faliment „a provocat o grămadă de pagube asupra mea”. El a declarat că și-a afirmat imunitatea diplomatică pentru „pune capăt acestei farse”. El a mai adăugat: „Sunt extrem de mândru de numirea mea de către Republica Centrafricană … sportul este incredibil de important în Africa și devine rapid un limbaj universal”.

29 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =