Caută
Close this search box.

Cine și de ce face plângere penală împotriva Charlie Hebdo

Dacă în România nimeni nu a fost în stare de un gest vertical (și normal), majoritatea fandosindu-se cu ”explicații” de genul ”e doar un umor de slabă calitate” sau ” nu exprimă opinia poporului francez”, ori ”să nu fim la fel ca ei”, ei bine, au făcut-o românii din Europa.

Astfel, Federația Asociațiilor de Români din Europa (FEDERE) va depune o plângere penală împotriva celor de la Charlie Hebdo, în urma mizerabilei caricaturi înfățișând-o pe Simona Halep cu trofeul de la Roland Garros.

FEDERE consideră caricatura apărută în Charlie Hebdo ca pe un afront la adresa tuturor românilor, din România, Franța și întreaga lume, iaar drept urmare vor intenta un proces împotriva redacției.

Considerăm de prost gust şi inacceptabilă această caricatură. Prin acest atac, se insinuează că Simona Halep ar fi «ţigancă», se cultivă şi mai mult confuzia dintre români şi rromi şi se influenţează negativ percepţia pe care o au francezii despre români.

Comunitatea de români din Franţa este formată din sute de mii de intelectuali, artişti sau muncitori. Prin seriozitatea şi hărnicia lor contribuie la bunăstarea tuturor francezilor, iar numărul celor care ocupă funcţii de răspundere este impresionant”, au precizat într-un comunicat de presă cei de la FADERE.

La cererea GSP.ro, președintele FADERE, domnul Daniel Țecu, a spus :  „În astfel de procese se câștigă bani importanți, însă noi nu le cerem bani celor de la Charlie Hebdo. Cu banii ar trebui să-și întărească siguranța redacției. Singurul lucru pe care-l dorim noi de la ei este să prezinte scuze românilor.

FADERE a luat legătura cu o importantă casă de avocatură din Spania care are birou și în Paris și am pornit acest proces. Am văzut că peste 90% dintre oameni sunt dezgustați de acea caricatură, iar un procent redus consideră că nu înțelegem noi acea satiră. Eu vreau să vă spun doar că umorul fin a fost înlocuit cu o grosolănie dezgustătoare”, a mai spus Țecu. (foto NBC News)

2 răspunsuri

  1. sefii mai mari- ai acestei asociatii- trebuie sa fie niste cretini sau niste maimutzoi care umbla imbracati, e culmea tampeniei sa aduci pe cineva (daca o sa fie admis!) la judecata pentru o satira( si inca bine facuta), zilnic , zeci de VIP uri ale mapamondului sunt depictate in fel si chip (uneori extrem de abraziv) si??? Astia se tin de magarii, in loc sa dea in judecata guvernul si conducerea Romaniei, care -CU ADEVARAT- au distrus imaginea Romaniei. ei se ocupa de aiureli(***)…Chiar ca voi urmari evolutia acestei actiuni idioate…(*** as paria ca acesti indivizi sunt agenti ai puterii, pentru a manipula diaspora, canalizandu-le resursele spre cauze idioate…)///

    „Cine naiba e Daniel Tecu, de vorbeşte neîntrebat în numele românilor din Diaspora „…de un anumit Daniel Tecu, care se auto-recomandă, neîntrebat şi nepropus, de nimeni ca liderul românilor din Europa. I-am accesat pagina de Facebook şi m-am crucit, … născut în Bucureşti şi locuieşte în Spania la Madrid. La studii nu aflu decât N O schools to show, iar când dau să văd unde lucrează îmi apare NO workplaces to show. Dau atunci un click pe Google şi aflu că în 2009 îi făcea furibund campanie lui Traian Băsescu, în Spania. Atunci m-am luminat, încă un agent de influenţă turistică din Diaspora, despre care nu ştii ce studii a făcut şi unde lucrează, dar are „time ist money” să facă propagandă electorală pentru un candidat al lui…”____––____ exact cum era de asteptat, un nepot al cioclilor de la Ciuma lui Caragea, trimis in strainatate, sa mentina pe romani incolonati, in ce „e nevoie , pentru patrie, pentru popor”…

  2. Iar Simona arata ca este o fata isteatza, nu da pe nimeni in judecata, etc., stie ca -pentru o reala valoare- chiar si reclama negativa, devine si aduce un profit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri