Caută
Close this search box.

Antropologia pop a Bucureștiului, cu Mihnea Mihalache-Fiastru

Pe 4 iulie, de la ora 19.30, Rezidența BRD Scena9 va găzdui conferința „Despre ștrandurile bucureștene” cu invitatul Mihnea Mihalache-Fiastru, creator de mitologii urbane și de proiecte de antropologie pop. Această ediție a Intersecțiilor de miercuri va fi despre apele Bucureștiului, ștrandurile, locurile de vară, despre o tradiție a vacanței care nu mai e cum a fost.

„Ne bucurăm să îl avem invitat în această ediție a Intersecțiilor de Miercuri pe Mihnea Mihalache-Fiastru, într-o conferință cu iz de vară, pop-antropologic și acvatic. Discuția ne va plimba prin locurile mai puțin cunoscute sau uitate ale Bucureștiul nostru”, spune Georgiana Nica, Junior Brand Communication Manager BRD – Groupe Société Générale.

Mihnea Mihalache-Fiastru este scriitor de ficțiune și pasionat de fotografie. „P’afară” și „Șușanele” sunt proiecte care au rescris cu totul altfel istoria orașului și care au povestit despre București celor care-l locuiesc, dar și străinilor care îl traversează, turistic sau nu.

Ce sunt Intersecțiile de Miercuri?

Intersecțiile de Miercuri sunt un proiect inițiat și coordonat de scriitoarea Svetlana Cârstean, susținut de BRD – Groupe Société Générale, care se desfășoară în fiecare săptămână la Rezidența BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.

Primul sezon a avut loc în perioada aprilie – septembrie 2015, în cadrul proiectului București Capitală Europeană a Culturii 2021. Intersecțiile de miercuri. Sezonul 3 a demarat în noiembrie 2017, iar printre invitați s-au numărat până acum scriitorul Mircea Cărtărescu, artistul Ion Barbu, filosoful Mihai Șora, Edmond Niculușcă – fondatorul A.R.C.E.N., artistul Roman Tolici, antropologul Vintilă Mihăilescu, artistul Ștefan Câlția, actorul Victor Rebengiuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri