Caută
Close this search box.

”Niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele”. Tudorel Toader reia procedura de selecție pentru șefia DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunțat, vineri, că procedura de selecţie pentru conducerea DNA va fi reluată.

În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Declarațiile făcute vineri dimineață de ministrul Justiției

Întrebat vineri dimineață despre modul în care s-au desfăşurat interviurile, ministrul Justiţiei a spus că acestea au decurs potrivit procedurii, iar “despre rezultate şi impresii” va putea vorbi numai după finalizarea procedurii.

De asemenea, întrebat dacă este posibil să nu propună pentru conducerea DNA niciun procuror din cei patru, Tudorel Toader a reluat afirmaţiile privind această posibilitate.

″În mod firesc, există această posibilitate. Da, este posibil să desemnăm un candidat, dupa cum, da, este posibil să nu desemnăm niciunul. Nu înseamnă o opţiune a mea, ci cele două variante legale”, a spus Toader.

Candidații la șefia DNA

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă – Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror şef serviciu în structura centrală a DNA – au susţinut joi interviul la sediul Ministerului Justiţiei.

În cadrul interviului, fiecărui candidat i s-a alocat aproximativ o oră şi jumătate – 30 de minute pentru susţinerea proiectului de management şi o oră pentru a răspunde la întrebări.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi că este foarte posibil ca unul dintre cei patru să fie desemnat candidat pentru şefia DNA, dar, în aceeaşi măsură, este foarte posibil ca niciunul să nu fie propus, în acest caz fiind reluată procedura.

Funcţia de procuror şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din această calitate printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

“Propunerea/propunerile ministrului Justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere”, preciza MJ la anunţarea începerii selecţiei pentru şefia DNA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri