Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă, noi gafe de necrezut. „Macedoni” în loc de „macedoneni”! VIDEO

viorica dăncilă

​Premierul Viorica Dăncilă a făcut noi gafe vineri, tot în cadrul unei vizite externe. De data aceasta, l-a avut alături pe omologul său macedonean, Zoran Zaev. „Îmi face deosebită plăcere să fiu astăzi la Skopje ca primul prim-ministru care vizitează Republica Macedonia”, și-a început Viorica Dăncilă discursul de la finalul întrevederii cu Zoran Zaev, uitând să spună și „român” după „prim-ministru”. În acel moment, s-a auzit cum se sparge un pahar, iar Viorica Dăncilă și-a oprit pentru câteva secunde discursul. (Vezi de la minutul 2:10)

În timpul declarației a avut mai multe poticneli, cacofonii și dezacorduri. De asemenea, pe cetăţenii Republicii Macedonia i-a numit în mod repetat „macedoni“ în loc de macedoneni.

„În același timp, am abordat subiectul comunităților…ăăă..Republicii…a cetățenilor macedoni în România, dar și a cetățenilor aromâni din Republica Macedonia și l-am anunțat pe domnul prim-ministru că în România, în urma unei inițiative legislative în Parlamentul României, promulgată de către președintele României zilele acestea, a fost inaugurată ziua limbii macedonene, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să arate puntea de legătură pe care o constituie acest lucru între cele două țări. Consider că comunitatea de aromâni din Macedonia și comunitatea de macedoni, de cetățeni ai Republicii Macedonia din România, nu poate fi decât o punte de legătură a cooperării dintre cele două state”, a declarat Dăncilă. Vezi minutul 5.00.

Viorica Dăncilă s-a aflat vineri într-o vizită oficială în Republica Macedonia.

Reamintim că Viorica Dăncilă s-a remarcat cu multe gafe pe parcursul celor șase luni de când conduce Guvernul. O greșeală de proporții a fost cea de acum două zile. Aflată la Podgorica, în Muntenegru, prim-ministrul a spus în timpul declarației de presă, alături de omologul său, că se bucură să fie la Priștina, care însă este capitala Kosovo, stat nerecunoscut de România. Translatorul a corectat-o pe Dăncilă în timpul traducerii declarației spunând numele corect al orașului.

Un răspuns

  1. REACȚII din Parlamentul European. Se cere DEMISIA întregului Guvern.(…)____––____ desi cel care cere acest lucru este un roman si -mai mult – este si singurul, totusi este destul de posibil ca sa fie in asentimentul mai multor europarlamentari ai diverselor tari, poate chiar romani, excluzandu-i ( as zice) pe cei de pe listele pesedeului, care -fiind de acord- si-ar taia singuri craca de sub membrele posterioare, adica ar ramane pe drumuri , fara cei 6-7 mii ( plus alte bonusuri) euro/luna, ca doar nu mai exista nici macar un alt post de pm, -in Romania- unde sa fie deversati, toti…Si apropos de pm, aceasta veorica trebuie sa aiba o latura a „personalitatii” foarce ciudata (cel putin!) am vazut o foto., cu ea in Muntenegru, este total impropriu imbracata in circumstanta diplomatica respectiva, este imbracata in roz, cu fusta crapata( si acolade) pe o parte, mai degraba ea se crede la parada modei, si nu mai poate procesa importanta aparentelor…Pacat de Romania, este reprezentata de doua nulitati, malai-mare si aceasta veorica, pe care -in extremis- o gasesc scuzabila, ea este un produs de manipulare( si curand, consumat), personal sunt convins ca tipa este foarte amarata cand vine vorba de IQ si cultura, cea ce -macar partial- nu este vina ei, asa a fost nascuta, cu un oarecare grad de supresie mentala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri