Caută
Close this search box.

Jandarmeria vrea să justifice cu imagini intervenția din Piața Victoriei, dar se alege cu un val de noi critici

Jandarmeria Română vrea să justifice intervenția din Piața Victoriei (10 august) prin imagini postate pe pagina de Facebook, dar o face total neinspirat și atrage foarte multe de critici.

Unul dintre filme arată imagini de la mitingul din 10 august din Piața Victoriei, în care sunt prezinte o succesiune a evenimentelor, însă apar doar momentele cu persoanele violente și nicio secvență cu inervenția brutală asupra unor manifestanți pașnici.

La câteva minute după ”filmul evenimentelor” din Piaţa Victoriei, Jandarmeria a mai postat pe Facebook un film în care prezintă modul în care intervin forţele de ordine la manifestaţii publice care degenerează în violenţe în ţări despre care se spune că sunt din Uniunea Europeană ori din SUA, mare parte din aceste imagini fiind preluate de la postul Russia Today, unul dintre vectorii de propagandă ai Kremlinului.

 

 

Filmele postate de Jandarmerie n-a avut nici pe departe efectul scontat, pentru că au fost criticate chiar pe pagina de Facebook a Jandrameriei, iar gafa legată de secvențele preluate de la Russia Today, după cum se vedemai jos, trebuie să dea de gândit celor care se ocupă de imaginea Jandarmeriei Române.

200 de plângeri, 81 de audieri

Numărul plângerilor în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei a ajuns la peste 200, iar până miercuri au fost făcute 81 de audieri, a anunţat miercuri seară Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Parchetul General a anunţat marţi că procurorul general Augustin Lazăr a dispus preluarea de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dosarului privind incidentele violente din Piaţa Victoriei, pentru ca cercetarea evenimentelor să poată fi făcută unitar.

Dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei a fost constituit în urma sesizării din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, care a constatat din imaginile prezentate în spaţiul public că există suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natură penală de către cadrele militare.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din Piaţa Victoriei.

Un răspuns

  1. CHLOROBENZALMALONONITRILE
    CASRN: 2698-41-1
    Americană a Congresului american al igienilor industriali guvernamentali TLV și BEI. Valori limită de prag pentru substanțe chimice și agenți fizici și indicatori de expunere biologică. Cincinnati, OH, 2008, p. 19] ** QC REVIEWED **
    Extras din toxicitatea omului: Poison by ingestion, intraperitoneal și intravenos.
    Moderat toxic prin inhalare. Efectele sistemice umane prin inhalare: iritație conjunctivă, tuse și efecte ale sistemului respirator nespecificat. O iritare a pielii și ochilor umane.
    (NOTIFICAREA PRIMELOR 3 CUVINTE, POZE DE INGESTIE?)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri