Caută
Close this search box.

Șeful Jandarmeriei nu demisionează: Colegii mei huliți acum sunt aceiași care au salvat oamenii la inundații

Sebastian Cucoş

Șeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, a afirmat marți, într-o declararație de presă, că nu demisionează din funcție pentru că a absolvit un examen pentru acest post şi că aşteaptă avizul CSAT, fiind o procedură care durează.

Sebastian Cucoș a mai declarat că jandarmii huliți acum în tot internetul sunt aceiași care au salvat oameni la inundații și care au participat la deszăpeziri.

De asemenea, el a făcut un apel la români: „În anul centenar, haideţi să ne aşezăm la calm, la moderaţie, la înţelegere”. El a dat asigurări că jandarmii şi-au făcut datoria şi că îşi merită respectul, susţinând că cei vinovaţi vor plăti, fără însă a face vreo precizare lagată de modul de coordonare a intervenţiei Jandarmeriei de vineri seară din Piaţa Victoriei.

„Pentru cine nu mă cunoaşte, am 22 de ani de carieră militară, într-o instituţie în care am evoluat treaptă cu treaptă. Nu am făcut decât să îmi iubesc ţara, să cred în Dumnezeu, în jurământ şi în oamenii mei. Prea ne-am învrăjbit români contra români, prea ne urâm unii pe alţii. Haideţi să ne aşezăm un pic. Cei care vor plăti, sunt instituţii care trebuie să îşi facă treabă şi noi să fim lăsaţi să ne facem treaba. Jandarmii aceştia sunt aceiaşi oameni pe care i-aţi văzut la inundaţii, care au scos oamenii din zăpadă”, a declarat comandantul Jandarmeriei Române.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că numirea noului şef al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, va fi făcută după ce procurorii militari vor finaliza ancheta privind intervenţia forţelor de ordine la protestul din 10 august.

„Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piaţa Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării privind numirea colonelului Cucoş Gheorghe-Sebastian în funcţia de inspector general să se realizeze după pronunţarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei şi deciziei CSAT în cadrul unei viitoare şedinţe, luând în considerare şi concluziile anchetelor organelor judiciare competente”, arată Administraţia Prezidenţială.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri