Caută
Close this search box.

Turiști israelieni, abia coborâți din taxi, au fost bătuți cu bestialitate de jandarmi în Piaţa Victoriei

Intervenţia în forţă a jandarmilor în timpul protestului de pe 10 august a făcut victime nu doar printre români, ci şi printre străini.

Un taximetrist și trei clienți israelieni au fost agresați de jandarmi, vineri noaptea, după mitingul diasporei. Scena a fost filmată de martori iar imaginile au fost postate pe Facebook.

Turiştii mai spun că le-au arătat poliţiştilor şi jandarmilor că au paşapoarte care atestă faptul că sunt cetăţeni străini. În zadar. Au fost loviţi în continuare şi culcaţi la pământ.

Reacţia Ambasadei Statului Israel:

„Cu privire la incidentul în care au fost implicați 4 turiști israelieni, vineri seara, Ambasada Statului Israel comunică următoarele:

Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turiști israelieni nevinovați s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din București.

Au fost opriți, trași afară din mașină și, în ciuda faptului că au arătat pașapoartele străine și au explicat că nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost bătuți de către forțele de ordine.

Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil și extrem de serios. Turiștii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenției brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri