Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a vorbit despre şedinţa CExN al PSD în timpul căreia Gabriela Firea, vicepreședinte al partidului, i-a cerut demisia lui Carmen Dan, prezentând toată povestea ca pe un un fleac.

El a afirmat că ”atunci când fetele se înfierbântă, să nu stai în calea lor sub nicio formă„.

Gabriela Firea a cerut, la şedinţa CExN al PSD, demisia lui Carmen Dan, ministrul de Interne, din cauza modului în care au intervenit jandarmii la 10 august în Piața Victoriei, dar propunera a fost respinsă.

Sincer să vă spun, nu ştiu de la ce s-a aprins scânteia, dar cele două s-au certat… Întodeauna în CEx la noi sunt discuţii pro şi contra că suntem un partid mare şi cu oameni capabili, nu e . Acolo se vorbeşte. Sunt tot timpul opinii de tot felul. De obicei când ne certam noi pe un anumit subiect sau nu cădeam de acord, cele mai împăciutoare erau fetele. De data asta s-au certat ele între ele„, a spus Codrin Ştefănescu la România TV.

Ștefănescu susținea că, după şedinţă ,a rugat-o pe Rovana Plumb, în dubla ei calitate de preşedinte a OFSD, dar şi de prietenă bună a celor două, Gabriela Firea şi Carmen Dan, să le scoată „la o cafea, la un ceai”.

„Colegele noastre, fetele, când se înfierbântă, aoleo, să nu stai în calea lor sub nicio formă, că noi ştim cum e. (…) Nu s-a băgat niciun coleg. Băieţii parcă aveau fiecare altă treabă, căutau hârtii, nu înţelegeau nu ştiu ce, adică nu s-a băgat nimeni„, a mai spus Ştefănescu.

Salvarea imaginii lui Dragnea

La respectiva ședință, Gabriela Firea a subliniat faptul „că din nefericire, ceea ce s-a întâmplat în 10 august poartă şi o vinovăţie din partea persoanei care coordonează Ministerul de Interne, care întâi a spus că este în concediu, astăzi ne-a spus că a revenit din concediu şi că a coordonat tot ce s-a întâmplat pe 10 august, şi care a încercat să paseze răspunderea către prefectul Capitalei, tocmai în ideea ca presa, pe bună dreptate, să speculeze că este un apropiat al primarului general pentru că a lucrat doi ani de zile cu mine, salvând practic imaginea publică a domnului preşedinte (Liviu Dragnea -n.n.), care a propus-o pe Dan ca ministru, şi incriminându-mă public pe mine pentru că doamna primar a lucrat cu mine, în calitate de consilier la Primăria Capitalei. Am spus că nu este corect să sufere întreaga ţară, toţi românii, Guvernul şi PSD pentru erorile de coordonare şi de comunicare a doamnei ministru, cu legătură directă la prostele din 10 august

Ea a mai spus că ştie că, de obicei, ministrul de Interne, Carmen Dan, se consultă cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, mai ales că el este cel care a propus-o pe această funcţie.

„Ştiu din cele pe care le-am observat că doamna Dan se consultă pe anumite subiecte, nu ştiu dacă şi pe acesta, cu domnul preşedinte, plus că domnul preşedinte Dragnea a propus-o ca ministru pe doamna Dan. Eu am spus doar că suntem într-un impas, (…) că e păcat să pierdem toţi ca ţară. Eu în continuare rămân membru PSD, sunt primar general, sunt aleasă de cei care m-au votat şi am o responsabilitate în plus. Nu e uşor să vezi că se întâmplă lupte de stradă, violenţe. Din nefericire, au fost două tunuri cu apă care s-au defectat, de aceea s-a ajuns la gaze. (…)”, susținea Gabriela Firea.

257 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here