Caută
Close this search box.

Corina Creţu: Mereu am susținut dreptul românilor de a protesta

Corina Creţu

Comisarul european Corina Creţu a declarat că ea, „ca politician, mereu am susținut dreptul românilor de a protesta, cred că acest lucru trebuie să fie garantat în orice țară democratică, la fel oriunde în Europa.”

Ea a mai spus că, până acum, nu a fost contactată de nimeni de la PSD referitor la o participare a sa din nou pe lista de candidați la alegerile europarlamentare din 2019, în condițiile în care în 2014 ea a condus lista partidului. În schimb, Corina Crețu a evitat să fie implicată în „acest război” din PSD, între Liviu Dragnea și Gabriela Firea.

În legătură cu fondurile europene, comisarul UE pentru Politică regională a criticat o decizie a Guvernului Dăncilă de a încerca să realizeze o viitoare autostradă Iași-Târgu Mureș prin parteneriat public-privat, în locul folosirii banilor de la Uniunea Europeană.

Totodată, Corina Crețu a avertizat că România riscă să piardă, din anul 2019, fonduri europene importante din Programul Infrastructură Mare (POIM 2014-2020), dacă Guvernul nu va transmite la Bruxelles noi proiecte majore în domeniu, pentru a fi probate și finanțate cu fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri