În tmp ce guvernarea PSD anunță, de vreo doi ani încoace, numai lapte și miere pentru toți românii, așa-zise creșteri de salarii (doar pe hârtie, pentru că în realitate ele scad) și alte ”miracole” economice, iată că, din nefericire, creșterea prețurilor pentru carburanți dă startul unui val uriaș de creșteri pentru utilități și chiar și pentru mâncare. Estimările analiștilor arată că până la sfârșitul anului vom da mai mulți bani pentru coșul zilnic de alimente.

Valul de scumpiri a fost declanșat de creșterile de prețuri la carburanți. Față de septembrie, un plin de benzină este cu 2,5 lei mai mult. Creșterile de prețuri au fost mai mari la motorină, unde un plin este mai scump cu 6 lei, iar cea mai ieftină motorină a sărit și ea de 6 lei

Trist, dar adevărat: scumpirile nu se justifică, spun specialiștii.

Efectele creșterilor de prețuri la carburanți vor fi resimțite din plin în facturile de utilități. Gazele s-au scumpit în trei rânduri de la începutul anului. Dacă iarna trecută pentru un apartament cu trei camere și centrală termică factura era de aproximativ 350 de lei, anul acesta ar putea crește cu 18 lei.

Și mâncarea va fi mai scumpă pe sfârșit de an. Estimările specialiștilor din domeniul alimentar arată că prețul unui kilogram de carne de porc va crește cu 6% de Crăciun. Probabil încă că această creșștere va fi mai mare, incluzând aici și factorul psohologic, care o ia întotdeauna înaintea celui economic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here