Caută
Close this search box.

Erdogan: Uciderea lui Khashoggi a fost „planificată zile în avans”

Uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi a fost planificată cu câteva zile în avans, spune președintele turc, adresându-se deputaților partidului său de guvernământ, relatează BBC.

El a spus că Turcia are dovezi clare că Khashoggi a fost ucis într-o crimă premeditată și „sălbatică” la consulatul saudit din Istanbul din 2 octombrie. De asemenea, el a cerut ca suspecții să fie judecați în Istanbul. Erdogan a cerut Arabiei Saudite să furnizeze răspunsuri despre locul în care a fost corpul lui Khashoggi și cine a ordonat operațiunea. Președintele turc a confirmat că 18 persoane au fost arestate în regat asupra cazului. Cu toate acestea, el nu a prezentat detalii despre dovezile adunate despre ucidere. El nu a menționat nimic despre înregistrările audio sau video menționate în rapoartele media în zilele care au urmat dispariției jurnalistului.

Președintele Erdogan a declarat că trei echipe din 15 cetățeni saudiți au sosit la Istanbul în zboruri separate în zilele și orele care au precedat crima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri