Avioane multirol israeliene au atacat poziţii militare în Siria, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate siriene, citate de presa siriană şi israeliană.

Potrivit agenţiei de presă SANA, sistemele antiaeriene siriene au deschis focul spre ţinte inamice, la periferia oraşului Damasc. Surse militare au declarat pentru SANA că avioane inamice au atacat poziţii militare, în zona Al-Kiswah, la periferia sudică a capitalei Siriei.

Aviaţia militară israeliană a efectuat în trecut bombardamente în această regiune, vizând baze militare iraniene, informează cotidianul Times of Israel.

Surse citate de IsraelNationalNews.com au confirmat că raidurile aeriene au fost efectuate de Israel.

Surse militare siriene au declarat pentru agenţia Reuters, fără a oferi detalii, că a fost doborâtă o ţintă inamică. „Sistemele antiaeriene au interceptat ţinte ostile în zona Al-Kiswah şi le-au doborât”, a confirmat un oficial militar sirian citat de SANA.

Armata israeliană a efectuat sute de operaţiuni în Siria, vizând în principal poziţii militare iraniene sau transporturi de armament spre mişcarea şiită Hezbollah. În ultima perioadă, operaţiunile israeliene în Siria au fost mai rare, după ce armata siriană a doborât din greşeală un avion rus în încercarea de a ataca o aeronavă israeliană. Imediat după incident, Rusia a oferit Siriei sisteme antiaeriene S-300.

Armata israeliană nu a făcut nici un comentariu pe tema bombardamentelor de joi seară.

37 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Ce cauta evreii in Siria? Nu cumva se conduc după regula de fier a războaielor: „n-ai fost pe front, nu ai ce cauta la masa păcii” Și pentru ei masa păcii va fii una plină din care vor voi să apuce o parte consistentă, pe care acum o negociază cu singurii mari jucători din zonă (și cei care vor „scrii” pacea), cu SUA si Rusia.
    Da asta cauta, să câștige si ei ceva din viitoarea pace. Personal ma îndoiesc. N-au putut să accepte o pace cu palestinienii, cu atat mai putin cu Sadat, dușman al lor declarat si de neschimbat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =