Sâmbătă a fost ziua în care s-a anunțat despărțirea dintre antrenorul Darren Cahill și marea campioană, lider mondial WTA, Simona Halep. Președintele Federației Române de Tenis,  George Cosac, a vorbit oficial despre decizia lui Darren Cahill, 52 de ani, de a renunța la colaborarea cu Simona Halep, locul 1 WTA, 27 de ani. Chiar și în declarația lui Cosac, pentru cine știe să citească printre rânduri, se întrevede însă o cu totul altă variantă pentru viitor, față de cele două ”noutăți” prezentate. În plus, există și alte indicii despre care vom scrie aici

Va fi o pierdere mare pentru Simona. Cei doi au făcut o pereche care a dominat tenisul feminin, cu peste 52 de săptămâni pe locul 1 mondial. Cu siguranță, cei doi vor mai comunica. Indiferent de cine va fi antrenorul Simonei Halep, ea și Darren Cahill vor mai păstra legătura. Cahill a fost un prieten extraordinar pentru Simona. A reușit să îi dea putere mentală și a convins-o că poate fi numărul 1 mondial.

Cahill a fost un exemplu pentru noi. Vorbea într-un interviu despre diferența de mentalitate dintre australieni și europeni, în special a românilor. În Australia, când cineva de valoare are probleme, toată lumea îl susține și încurajează. În Europa sau în special în România, se așteaptă un insucces pentru a-i da la temelie. Urâtă expresie, dar e adevărul.

Acum, sportul este foarte tacticizat. Nu poți răzbate singur. Nu e așa simplu cum pare. Andrei Pavel poate fi o soluție. Râmâne la aprecierea Simonei„, a declarat George Cosac la TV Pro X.

Pavel a fost din septembrie 2017 până în august 2018 în staff-ul lui Halep împreună cu Cahill, iar în prezent îl pregătește pe Marius Copil, alături de care are deja rezultate remarcabile.

Cel mai vehiculat nume de înlocuitor de pe rețelele de socializare este cel al olandezului Sven Groeneveld (53 de ani. Cahill și Groeneveld sunt buni prieteni, fiind colegi în programul de dezvoltare al jucătorilor inițiat de Adidas. Datorită acestui program a fost posibilă și colaborarea dintre Halep și australian. Principala colaborare a lui Groeneveld a fost cea cu Maria Sharapova. Olandezul a fost antrenorul rusoaicei în timpul finalei câștigate împotriva Simonei Halep, la Roland Garros, în 2014. Groeneveld și Maria Sharapova-au despărțit în luna martie 2018.

Așadar: a) am înțeles că Simona și Darren vor ține legătura în continuare, cum este normal și civilizat și așa cum s-a întâmplat și în alte situații în care Cahill s-a retras, doar temporar; b) ambele variante de noi antrenori sunt prieteni foarte apropiați ai lui Darren Cahill, adică Andrei Pavel (care a mai și lucrat cu Simona, alături de darren) și olandezul Sven Groeneveld. Ei se pot retrage oricând și chiar o vor face, pentru a permite revenirea lui Cahill, omul de care se leagă indiscutabil ascensiunea fantastică a Simonei.

Și – un lucru despre care nu vorbește, docamdată,  nimeni – surse legate direct de WTA (Women Tennis Association) – dau ca sigură revenirea lui Cahill alături de Simona, care va avea un debut de an 2019 foarte solictiant și dificil, inclusiv în tentativa sa de a-și apăra (cel puțin) poziția de finalistă de la Australian Open 2018. Primul Grand Slam de anul viitor (14-26 ianuarie) va fi – foarte probabil – momentul în care, la solicitarea constănțencei, Darren Cahill va reveni alături de Simona. Mai ales că este la el acasă ! 

Inițial va fi doar o colaborare de moment, pentru marele turneu australian. Posibil ca apoi, la următorul turneu, St. Petersburg (28 ianuarie-3 februarie 2019), poate chiar și la Open-ul din Qatar (11-16 februarie) sau la cel din Dubai (17-23 februarie), Darren să mai stea acasă, însă după aceea, începând cu marele circuit american și cu Indian Wells (6-17 martie), el va reveni și va rămâne.

Sigur, asta nu înseamnă că acum, cineva, minte. Nici pe departe. Este o pauză competițională mai lungă, marea noastră campioană are asigurat locul 1 la trecerea dintre ani, iar Cahill are nevoie de un respiro pentru familie. Vom trăi și vom vedea că … așa stau lucrurile.

Până atunci să îi mulțumim Simonei pentru tot ce a făcut ȘI anul acesta, în care a fost din nou cel mai valoros sportiv al României, alături de canotoarele Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc, singurii campioni mondiali de seniori, din România, în 2018 !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =