Caută
Close this search box.

Incendiile din California: Mai mult de 1.000 de persoane date dispărute

Mai mult de 1.000 de persoane au fost declarate dispărute în incendiile devastatoare din California, care au distrus mii de case și au ucis cel puțin 71 de persoane, au spus oficialii locali citați de BBC.

Numărul victimelor a crescut de la 63 de vineri, la opt zile după declanșarea incendiului „Camp ire” în nordul Californiei. Cu toate acestea, creșterea bruscă a bruscă a persoanelor dispărute – de la 631 la 1.011 în 24 de ore – poate să nu fie exactă. Șerifului Butte County, Kory Honea a spus că este posibil ca lista să conțină dublări. „Vreau să înțelegeți că aceasta este o listă dinamică”, a declarat el reporterilor. „Informațiile pe care vi le furnizez sunt date brute și găsim că există probabilitatea ca lista să conțină nume duplicate”. Autoritățile au avertizat, de asemenea, că unii dintre cei de pe listă ar putea fi bine, dar oamenii nu știu că unii încearcă să-I găsească sau încearcă să-I sune. Cu toate acestea, ar putea fi și oameni morți, despre care nimeni nu și-a dat seama că lipsesc.

Focul – cel mai periculos din istoria statului – a distrus 57.000 ha, inclusiv cea mai mare parte din orașul Paradise, care găzduia 27.000 de locuitori. Lucrătorii de salvare, ajutați de câini dresați, au continuat să cerceteze vineri ceea ce a rămas puțin din oraș.

În total, aproximativ 47.000 de persoane au fost chemate să se evacueze, cei care au fugit de incendiu fiind în adăposturi de urgență în timp ce alții sunt în tabere amenajate.

Președintele Donald Trump urmează să călătorească în California sâmbătă pentru a studia daunele și a-i întâlni pe cei afectați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri