Caută
Close this search box.

O nouă interferență în alegerile din SUA? Twitter a eliminat mii de conturi care descurajează participarea la alegerile intemediare din SUA

Twitter a șters mii de conturi automate, multe dintre care se prezintau drept democrați, care postau tweeturi încurajând alegătorii din SUA să nu participe la alegerile intermediare cruciale de marți, potrivit rapoartelor media, informează AFP.

Rapoartele citează o declarație Twitter, datată de vineri, potrivit căreia compania social media „a eliminat o serie de conturi din cauza angajării în încercarea de a împărtăși dezinformarea într-un mod automat – o încălcare a politicilor noastre”.

CNN a declarat că Comitetul de campanie al Congresului Democrat a alertat Twitter privind conturile, care au fost eliminate la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie. „Pentru alegerile din acest an, am stabilit linii deschise de comunicare și căi directe, escaladate ușor pentru oficialii electorali de stat, DHS și organizațiile de campanie ale ambelor partide majore”, se arată în declarație.

Twitter a spus rețeaua de cont apărută era condusă din afara Statelor Unite, dar nu a furnizat detalii cu privire la modul în care au funcționat conturile.

Timp de câteva luni, Twitter a căutat să elimine conturile automate și false destinate să manipuleze conversația publică pe Twitter, ca răspuns la preocupările privind interferențele rusești în alegerile din 2016. În octombrie, platforma a declarat că numărul utilizatorilor activi a scăzut cu nouă milioane în ultimul trimestru, ca urmare a acestor eforturi.

Președintele american Donald Trump s-a plâns recent că Twitter a eliminat o parte din urmăritorii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri