Caută
Close this search box.

Petre Badea și Aedificia Carpați, trimiși în judecată de DNA sub acuzația că ar fi dat mită

petre badea

DNA anunță, într-un comunicat, că a dispus trimiterea în judecată a administratorului Aedificia Carpați, Petre Badea, acuzat de cumpărare de influență și evaziune fiscală.

În același dosar, a fost pusă sub acuzare și societatea Aedificia, ca persoană juridică. Procurorii DNA îl acuză pe Badea că, în perioada 2010 – 2012, ar fi oferit unui membru al Parlamentului echivalentul în lei al sumei de 3.845.000 de euro, din care ar fi remis suma de 6.999.067 de lei ” în vederea asigurării plății lucrărilor pe care societatea Aedificia Carpați S.A. le efectua în cadrul unor contracte de reabilitare a unor instituții publice culturale din București”.

Pe de altă parte, compania Aedificia Carpați și Petre Badea resping acuzațiile și susțin că au cooperat cu procurorii pe durata anchetei și că au depus la dosar probe, din care rezultă că nu există prejudiciu sau vinovății.

Într-un comunicat al companiei, se arată că Aedificia Carpați a indisponibilizat, punând la dispoziția statului în mod voluntar, suma de 2,257,764 lei, suma ce reprezinta valoarea presupusului prejudiciu invocat de parchet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri