Caută
Close this search box.

PNL o somează pe Dăncilă să-l demită pe Eugen Teodorovici: ministrul Finanțelor atacă dreptul românilor la muncă

Dancă

PNL o somează pe Viorica Dăncilă să îl demită din funcția de ministru al Finanțelor pe Eugen Teodorovici și să se „delimiteze public de propunerea acestuia de introducere a unui permis de muncă cu timp limitat în Uniunea Europeană.”

Propunerea ministrului Finanțelor Publice atacă dreptul românilor la muncă în străinătate și-i forțează să se întoarcă în țară după expirarea permisului de muncă într-o altă țară europeană.

Este o măsură care încalcă principiile fondatoare ale Uniunii Europene și care întoarce România în perioada de dinainte de aderare la comunitatea europeană„, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, citat într-un comunicat de presă.

Eugen Teodorovici, propunere şocantă pentru Diaspora: Limitarea dreptului de muncă în UE

„Anunțul unei măsuri care ar distruge unul dintre fundamentele pe care s-a construit Uniunea Europeană, respectiv libertatea de a munci în orice stat membru, arată că Guvernul României nu este pregătit să preia președinția Consiliului Uniunii Europene și că nu înțelege importanța acestui rol”, mai spune acesta.

„Partidul Social Democrat vrea să-i întoarcă în țară pe românii plecați la muncă în străinătate pentru a-i ține în sărăcie și dependenți de favorurile lor politice.

Calea firească pentru a-i determina pe românii aflați în străinătate să se întoarcă în țară ține de dezvoltarea economică, a infrastructurii și modernizarea serviciilor publice la un standard occidental, toate aceste obiective aflându-se în contradicție cu agenda guvernamentală a PSD-ALDE”, încheie Dancă, citat de hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri