Caută
Close this search box.

Două călugărițe din California au furat fonduri școlare pentru călătorii și jocuri de noroc în Las Vegas

Două călugărițe catolice dintr-o școală din California au recunoscut că au deturnat circa 500.000 de dolari și au folosit fondurile acesteia de-a lungul anilor pentru călătorii și jocuri de noroc în Las Vegas, a declarat luni ordinul lor citat de AFP.

Surorile Mary Margaret Kreuper și Lana Chang, care sunt cele mai bune prietene, au luat banii din școlarizare, taxe și donații de la Școala Catolică Saint James din Torrance, la sud de Los Angeles. „Știm că au un șablon de călătorii. Știm că au avut un șablon de a merge la cazinouri, iar realitatea este că au folosit contul ca pe contul lor personal”, a declarat un avocat părinților și absolvenților la o întâlnire recentă, a informat Press-Telegram.

Arhiepiscopia Los Angeles a declarat că banii lipsă au fost descoperiți în timpul unui audit de rutină și se consideră că maicile activează de cel puțin un deceniu.

Kreuper a fost director al școlii timp de 29 de ani până la pensionarea ei la începutul acestui an. Chang a fost profesor timp de 20 de ani și s-a retras și în acest an.

„Comunitatea noastră este îngrijorată și întristată de această situație și regretă orice rănire a relației noastre lungi cu familiile școlii”, a declarat sora ordinului Saint James din Carondelet, ordinul călugărilor, într-o declarație trimisă către AFP. „Surorile Saint James doresc și intenționează să facă o restituire completă Școlii Saint James”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri