Mai multe localităţi şi consilii judeţene din Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa vor lansa, până pe 15 ianuarie 2019, o asociere numită „Provincia Transilvania de Nord”, scopul fiind consolidarea statului, prin dezvoltarea economică a zonei.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, iniţiatorul ideii, a declarat că „Provincia Transilvania de Nord” nu va fi o replică la Alianţa Vestului, nefiind un proiect cu tentă politică.

”Vom lansa până în 15 ianuarie 2019 Provincia Transilvania de Nord, o asociere a preşedinţilor de consilii judeţene de la Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ de la Baia Mare, Satu Mare, Zalău şi Bistriţa, alături de primarii de oraşe şi municipii din cele patru judeţe.

Scopul este consolidarea statului român prin dezvoltarea economică a zonei, o orientare spre competivitatea globală. Nu dorim să apărem ca o replică la Alianţa Vestului, nu suntem un proiect cu tentă politică, ne dorim doar dezvoltarea Transilvaniei de Nord.

Prin acest demers, nu ne dorim să avem o relevanţă doar la nivel regional sau naţional, ci să construim ceva bun şi pentru Europa şi să sprijim demersul european de a aduce de exemplu Ucraina mai aproape de stabilitate şi echilibru”, a spus Cherecheş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here