Caută
Close this search box.

Împușcături la târgul de Crăciun de la Strasbourg: 4 morţi şi mulţi răniţi. Mai mulţi europarlamentari români, blocaţi în Parlamentul European

UPDATE: Patru morţi după atacul armat din centrul oraşului Strasbourg. Atacatorul este liber. În cursul dimineţii de marţi, acesta a fost vizitat de jandarmi, care au găsit un întreg arsenal.

UPDATE: Atacatorul este încercuit şi se pare că va fi capturat în curând.

Este stare de alertă la Strasbourg, în urma unui atac armat la târgul de Crăciun, soldat până acum cu 2 morţi şi 11 răniţi în stare gravă.

Atacatorul este încă în libertate. Potrivit Reuters, citat de tvr, acesta a fost identificat, este cunoscut, iar poliția locală se află pe urmele lui.

„Schimb de focuri în centrul oraşului Strasbourg. Vă invităm să rămâneţi acasă în aşteptarea clarificării situaţiei” a scris pe Twitter Alain Fontanel, prim-adjunct al primarului oraşului.

Târgul de Crăciun a fost evacuat de forțele de ordine. Autoritățile le recomandă locuitorilor și turiștilor să evite centrul orașului.

Sediul Parlamentului European a fost închis, mai mulţi europarlamentari români rămânând în interiorul clădirii până când apele se vor mai linişti. Nu intră și nu iese nimeni.

Cristian Preda a scris pe Facebook: „Sunt blocat în clădirea PE din Strasbourg, din pricina împușcăturilor din centrul orașului.”

„Când ieșeam de pe poarta Parlamentului European, în jurul orei 20.00, ora locală, am primit un mesaj de la un coleg, care primise, la fel, un mesaj de la un alt coleg, că se întâmplă ceva în centru, la Târgul de Crăciun, care este undeva, la 4-5 km de zona în care se află Parlamentul European. Deci nu am văzut ceva în mod direct.

Am început să verific Twitter-ul, presa locală, nu a apărut nimic timp de aproximativ 30 de minute, când a început să apară Twitter-ul să transmită diverse informații: că la Târgul de Crăciun ar fi avut loc un schimb de focuri. Nu era nimic clar, sursele variau, numărul de morți și răniți variau”, relatează Lucian Pîrvoiu, corespondentul TVR la Strasbourg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri