Caută
Close this search box.

Vremea se strică iar! E Cod galben de burniță și polei! Ce se întâmplă cu vremea în weekend

ANM a emis un nou cod galben de burniță și polei în județul Cluj. Vremea va fi mohorâtă în weekend. Ce anunță prognoza meteo pentru acest weekend.

ANM cod galben, valabil pâna la ora 0:00

In zona : Județul Cluj: Gherla, Apahida, Cășeiu, Bonțida, Iclod, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Unguraș, Sic, Cuzdrioara, Căianu, Fizeșu Gherlii, Țaga, Dăbâca, Aluniș, Pălatca, Jichișu de Jos;

Se vor semnala : precipitaţii sub formă de burniţă care local determină depunerea de polei.

Cum va fi vremea sâmbătă în România

Potrivit vremea.ro, sâmbătă vremea va fi închisă mai ales în vest, centru și nord, unde pe arii extinse va plouă slab. Unele ploi slabe izolate se vor semnala și în sud și est, dar mai cu seamă după orele prânzului. În noaptea de sâmbătă spre duminică cu totul izolat în Transilvania precipitațiile se vor transformă și în lapovite și ninsori. La munte va ninge și se va depune un nou strat subțire de zăpada, iar în Maramureș cu totul izolat cantitățile de apa vor ajunge până la 10 mm. Vântul va suflă moderat în vestul extrem și în sud-est și mai mult slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor situa în general între 1 și 6 grade în Transilvania, Maramureș și Crișana, 4-9 grade în Banat și 2-7 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate în zonele subcarpatice.

Prognza meteo dumincă în România

Duminică precipitațiile se vor restrânge că arie și vor mai cădea local doar în jumătatea nordică a teritoriului, însă vor fi slabe cantitativ. În prima parte a zilei cu totul izolat în Transilvania și în nordul Moldovei vor mai cădea și lapovite și ninsori. Vântul va suflă tare în Banat și Crișana, moderat în Bărăgan și Dobrogea și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 2 și 7 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 5-10 grade în Banat, Crișana și Oltenia și 3-8 grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

surse: vremea.ro, anm,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri