Caută
Close this search box.

Iohannis, mesaj pentru Guvern, la sesiunea festivă „Ziua Culturii Naţionale”

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declarații, marţi, la sesiunea festivă „Ziua Culturii Naţionale”, organizată de Academia Română, în Sala Mare a Ateneului Român. Cu această ocazie, a transmis un mesaj pentru Guvernul României.

„În ultimii ani, din păcate, România se distinge prin cea mai redusă rată europeană de achiziție și lectură de carte. Pe fondul acestei situații, am apreciat declararea, prin Lege, a anului 2019 drept „Anul cărții” ca o inițiativă bună. Aștept din partea Guvernului să o pună în aplicare cu eficiență”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Ziua Culturii Naţionale, stabilită la data aniversării lui Mihai Eminescu, aduce, pe de o parte, un omagiu memoriei celui mai mare poet al românilor şi, pe de altă parte, propune ca temă de reflecţie rolul pe care cultura îl are în păstrarea şi cultivarea identităţii naţionale, în condiţiile diversităţii europene.

Manifestarea este moderată de academicianul Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, care va vorbi despre semnificaţia sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale pe 15 ianuarie, ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu. Din partea Academiei Române vor susţine prelegeri academicienii Eugen Simion, preşedintele Secţiei de filologie şi literatură, şi Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, cu temele „Cultura: A câta putere în stat?”, respectiv „Statalitatea românească şi vechile sale lăcaşuri”.

Sesiunea festivă va fi urmată de un recital de poezie oferit de actorul Dorel Vişan şi de un concert susţinut de Camerata Regală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri