Caută
Close this search box.

Orlando Teodorovici propune amendarea jurnaliştilor care publică informaţii neverificate

teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a declarat că va propune modificarea legislației astfel încât jurnaliștii care publică informații neverificate să fie amendați.

Declarația lui Teodorovici vine pe fondul unui conflict cu senatorul PNL, Florin Cîțu, care a declarat recent că angajaţilor din Ministerul de Finanțe li se cere să măsluiască datele privind execuţia bugetară pe anul 2018.

Teodorovici i-a replicat liberalului că afirmațiile lui sunt „o bazaconie totală şi o imbecilitate”.

„Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice – dar o să verific personal acest lucru – şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă.

Este inacceptabil ca o persoană publică importantă, vicepreşedinte de partid, aşa cum este Florin Cîţu, să dea astfel de informaţii, în condiţiile în care Eurostat confirmă datele mele. Nu e corect să dezinformezi populaţia.

Cei care sunt pe zona de Finanţe din Europa îşi dau seama că aşa ceva nu se face, dar îşi dau seama cum este şi presa la noi, dacă nu verifică nici măcar o dată o informaţie de acest gen, o informaţie de natură economică care poate să inducă în eroare mediul de afaceri, poate afecta imaginea de ţară.

Cum îşi poate imagina cineva că ministrul de Finanţe, fie el şi din România, poate face aşa ceva: să manipuleze datele oficiale? Eu nu sunt de ieri, de azi în sistem, sunt de o viaţă întreagă şi nu m-am jucat cu datele niciodată. Când am spus ceva, aşa a fost.

A spus că nu ne încadrăm în deficit, iată că ne-am încadrat, şi chiar mai jos, a spus că inflaţia ajunge la 12% în decembrie şi nu a ajuns, iar acum a luat-o în alt sens, că am falsificat datele. I-au spus lui oameni din Finanţe. Este o bazaconie totală, o imbecilitate, pe româneşte”, a declarat Eugen Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri