Caută
Close this search box.

Se întâmplă şi la ei. Proteste ample în Polonia după înjunghierea pe scenă a primarului din Gdansk

polonia

Mii de polonezi au manifestat împotriva urii și a violenței, după uciderea primarului din Gdansk, Pawel Adamowicz, de către un tânăr condamnat în trecut pentru fapte violente.

Președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, a venit la Gdansk pentru a-i aduce un omagiu vechiului său prieten și aliat politic, relatează AFP.

Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, a decedat la spital, din cauza rănilor grave, după ce a fost înjunghiat pe scenă, la un eveniment caritabil.

Agresorul – care a fost reţinut pe loc după atac – este, potrivit presei locale, un bărbat în vârstă de 27 de ani, condamnat pentru fapte violente şi care fusese eliberat recent. Primarul a murit, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața.

Uciderea sa a șocat opinia publică și liderii politici din Polonia. Pawel Adamowicz era de 20 de ani primarul orașului Gdansk și o voce liberală puternică.

Mii de polonezi au manifestat la Gdansk, în Varșovia și în alte orașe. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a venit la Gdansk pentru a-i aduce un omagiu lui Pawel Adamowicz. Tusk a avut un discurs emoționant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri