Caută
Close this search box.

Adolescenta care s-a alăturat Statului Islamic din Siria riscă să își piardă cetățenia britanică

Shamima Begum, o adolescentă care a părăsit Londra la vârsta de 15 ani pentru a se alătura Statului Islamic din Siria, i-a fost revocată cetățenia britanică, potrivit unei scrisori trimise familiei sale, publicată marți de ITV News, relatează Reuters.

Begum, care a născut un băiețel la sfârșitul săptămânii trecute, a fost descoperită într-o tabără de refugiați din Siria de către un jurnalist „London Times” la începutul acestei luni. Acum, în vârstă de 19 ani, a declarat reporterilor că vrea să se întoarcă în Marea Britanie.

Scrisoarea adresată mamei lui Begum spunea: „Vedeți documentele anexate care se referă la o decizie luată de Ministerul de Interne, care o deposedează pe fiica dumneavoastră, Shamima Begum, de cetățenia ei britanică. Având în vedere circumstanțele fiicei dumneavoastră, anunțul privind decizia Ministerului de Interne a fost trimisă în dosar astăzi (19 februarie), iar ordonanța de ridicare a cetățeniei sale britanice a fost ulterior făcută”. Secretarul de stat britanic, Sajid Javid, a declarat că nu va „ezita” pentru a împiedica întoarcerea în Marea Britanie a oricărei persoane care a sprijinit organizațiile teroriste în străinătate.

Mohammed T Akunjee, un avocat care reprezintă familia lui Begum, a declarat pe Twitter că familia a fost „foarte dezamăgită” de decizie. „Luăm în considerare toate căile legale pentru a contesta această decizie”, a spus el.

Sky News, citând surse guvernamentale, a declarat că Begum ar putea să-și piardă cetățenia pentru că avea dublă cetățenie, era cetățean al Marii Britanii și a Bangladeshului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri