Caută
Close this search box.

Avocatul lui Florin Salam, Oana Zăvoranu şi Sorin Oprescu a fost numit agent guvernamental la CEDO

Avocatul lui Florin Salam

Viorel Mocanu, avocatul lui Florin Salam, a fost numit agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu rang de director general, printr-o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie a premierului, Catrinel Brumar a fost eliberată din funcţia de agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu rang de director general.

Viorel Mocanu este în prezent consilier onorifc al ministrului Sănătății pe relații externe, funcție în care a fost numit în octombrie 2018.

Anterior, Mocanu a fost avocatul unor inculpați precum Sorin Oprescu, Rovana Plumb (dosarul Belina), Oana Zăvoranu sau Florin Salam.

El a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea ”Ovidius” din Constanța, iar în prezent este doctorand la Universitatea ”Valahia” din Târgoviște.

Unul dintre primele dosare pe care Viorel Mocanu va trebui să le gestioneze din noua postură va fi plângerea la CEDO a Laurei Codruța Kovesi, care a atacat decizia de revocare din funcţia de şef al DNA.

În sesizare, Kovesi susține că nu a avut calitatea de parte în conflictul constituțional soluționat la CCR, că instanța constituțională a hotărât revocarea sa, dar că nu a fost citată, nici n-a avut posibilitatea de a se apăra.

Fosta șefă a DNA mai arată că decizia CCR nu a putut fi contestată și că, în consecință, nu i-au fost respectate garanțiile unui proces echitabil (detalii aici).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri