Caută
Close this search box.

BNR, în scandalul aurului: Viața unei țări poate cunoaște momente dramatice

aur

Reacția BNR nu s-a lăsat așteptată în scandalul care a explodat miercuri seară, după ce Dragnea şi Şerban Nicolae au depus proiectul de lege prin care vor să aducă în ţară rezervele de aur ale României.

Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al BNR, a comentat la Digi24 proiectul de lege depus azi la Senat de Liviu Dragnea si Şerban Nicolae, care prevede ca 95% din aurul României să fie adus în ţară.

”Aurul României trebuie să fie cât mai bine protejat. Rezervele României sunt plasate astfel încât ele să fie protejate și ca valoare, și fizic.

Viața unei țări poate cunoaște și momente mult mai dramatice decât cele pe care ni le imaginăm după trei decade de tranziție într-o Europă care nu a cunoscut un război mare european.

Trăim vremuri care nu devin mai benigne, dimpotrivă, mai periculoase. Poți să faci cu aurul operațiuni mai mult sau mai puțin riscante, punctul meu de vedere e că e mai bine să nu faci operațiuni.

Eu cred că important pentru România e să facem plasamente acolo unde avem certitudinea, pe baza unei analize geopolitice, că sunt protejate mai bine”, a spus Dăianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri