Un om de afaceri italian a fost condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare după ce ar fi împușcat un hoț român.

Antreprenorul Angelo Peveri a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare după ce, pe 6 octombrie 2011, la Borgonovo, ar fi tras cu o pușcă în direcția unor hoți români care ar fi furat motorină de pe șantierul său, scrie stirileprotv.ro.

Dintre cei trei români care au dat spargerea, unul a fost grav rănit.

Peveri le-ar fi spus atunci carabinierilor că era exasperat de faptul că acela era al treilea furt într-un interval foarte scurt și de aceea a recurs la armă.

Curte Supremă a confirmat, luni, sentința de condamnarea la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru tentativă de omucidere, deși procurorul a cerut ca acest caz să fie retrimis la Curtea de Apel spre rejudecare.

Decizia Curții Supreme a fost comentată și de ministrul de Interne, Matteo Salvini.

„În octombrie 2011, Angelo Peveri a tras focuri de armă în direcția unor români care-l furau, unul dintre ei fiind grav rănit. Era al treilea furt în șantierul său. Astfel, acest om de afaceri a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru tentativă de omucidere. Cei doi hoți români au primit 10 luni și 20 de zile pentru tentativă de furt. După acea seară blestemată, Angelo Peveri a mai fost jefuit de 30 de ori. De 30 de ori. Este momentul ca acum să ne aplecăm cu seriozitate asupra unei legi privind legitima apărare”, a declarat Salvini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =