Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat, miercuri, că europarlamentarii social democraţi au votat împotriva numirii Laurei Codruţa Kovesi la conducerea Parchetului European, deoarece aceştia ştiu ce abuzuri a făcut la DNA, subliniind că şi el ar fi votat „sută la sută” împotrivă dacă era europarlamentar.

„Înţeleg că la nivel european se poate prin votul politic, în România înţeleg că nu se poate. Nu am spus că mă nemulţumeşte (rezultatul votului din comisia LIBE din Parlamentul European – n.r.). Să-i ancheteze pe toţi de acolo cum i-a anchetat în România”, a afirmat Manda, despre votul din Parlamentul European în privinţa Laurei Codruţa Kovesi.

Întrebat despre faptul că europarlamentarii PSD au votat împotriva lui Kovesi, Manda a spus: „Au spus de la început că votează împotrivă, pentru că europarlamentarii români ştiu ce abuzuri s-au făcut la DNA”.

Chestionat cum ar fi votat dacă era europarlamentar, Claudiu Manda a răspuns: „Sută la sută votam împotrivă”.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a obţinut miercuri cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

În votul consultativ de marţi din Comisia pentru control bugetar (CONT), Laura Codruţa Kovesi primise 12 voturi, fiind urmată de Jean-Francois Bohnert, cu 11 voturi, şi de Andres Ritter, cu un vot. Propunerea rezultată din votul Comisiei LIBE şi din recomandarea Comisiei CONT va fi acum trimisă Conferinţei Preşedinţilor (preşedinţii PE şi liderii grupurilor politice) de către preşedintele Comisiei LIBE. Ei vor decide paşii de urmat la 7 martie, înaintea negocierilor cu Consiliul.

Sursa: Agerpres

4 COMENTARII

  1. Manda esti foarte ” kool ” s’destept : ARATA UN LUCFRU O TDEIE O IVENTIE( nu penala creata si sa ne bucuram de ea ) BOIERULE VEZITI DE IDEILE SWI SCRIIEREA TA .

  2. Ce faci tov Swarovski? Ia zi-ne dta cum de a scazut pretul vilei sau bucatii de vila ( pana o luati pe toata) de la 380 000 ( in vara 2018 pe OLW) la 150 000 plus 80 000 chipurile parte dintr-un apartament? Ce afacerist slab vanzatorul acelui mic palat. Ce i-ati promis in loc? Va merg bine afacerile acum de cand ati pus DNA pe butuci?

  3. Dn le Manda nu ti este rusine sa stai in parlament langa un ministru care acum ne da lectii de moralitate ia in urma cu putin timp era partasa la traficul de droguri de mare risc care veneau inclusiv pe adresa Spitalului unde dansa era manager?!?!?! Sau probabil tocmai ast v a determinat sa o sustineti si sa o numiti ministru pe d na Pintea ; experienta sau expertiza cum va place domniilor voastre sa o spuneti in munca cu substantele pshihotrope !!!

  4. Si apropo dn le Manda stiati ca dna ministru Pintea face parte din categoria REPETENTILOR ??? Asta pe bune ! Daca nu credeti verificati cand a inceput dna facultatea si cand a terminat o. O sa constatati ca a facut un an in plus. Oare de ce ? S a pregatit inca de pe atunci in mod special pentru functia de ministru ???😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.