Circa 4000 de euro, net, în mână – aceasta a fost leafa încasată de către fiecare dintre cei cinci medici ortopezi reținuţi într-un dosar în care capetele principale de acuzație sunt de luare de mită și fals, informează Vestea.net.

Cifrele respective, evident în lei, sunt trecute în statele de plată ale Spitalului Județean Neamț, au precizat surse neoficiale.

Cei 5 medici – Florică Guțu, Ghenadie Bucătaru, Grigore Berea, Constantin Nanu si Gheorghe Borș – au avut venituri nete salariale de 15.000 – 16.000 lei, la care s-au adăugat și indemnizațiile din gărzi, de circa 3.000 lei pentru fiecare.

Practic, au plecat acasă, după o lună de muncă, cu câte 18.000 lei (sau mai bine), adică echivalentul a circa 4.000 euro. Subliniem, este vorba despre salariul net.

Reamintim că la Spitalul Județean Neamț, medicii au fost principalii beneficiari ai creșterilor salariale acordate de guvernanți, media lefurilor acestora fiind undeva la 12.000-14.000 lei, net (salariu plus gărzi).

Există medici care câștigă și mai bine decât cei de la Ortopedie și e vorba mai ales de cei din așa-numitele secții speciale, unde sporurile sunt mai mari decât în restul Spitalului. În topul veniturilor sunt cei de pe secțiile ATI, UPU, Medicină Legală, ultimii ajungând la lefuri și de 22.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =