Caută
Close this search box.

Claudiu Manda, momente jenante în Parlament. Cum a încercat social-democratul să explice asaltul PSD-ALDE asupra Justiției

olguţa vasilescu

Senatorul PSD Claudiu Manda a fost complet depășit de întrebările reporterilor pe subiectul protestelor din Justiție. Întrebat de mai multe ori de ce PSD a ignorat opiniile magistraților, deși aceștia sunt vizați direct de ”reforma” PSD-ALDE, Manda a rămas efectiv fără replică. Apoi a reproșat că nu e lăsat să vorbească, deși nimeni nu-l întrerupsese.

Întrebat ce părere are despre protestele magistraților și despre reacțiile de solidaritate cu aceștia ale actorilor, Claudiu Manda a răspuns: ”Eu n-am văzut proteste legate de cum se va numi procurorul-șef european”.

Apoi a continuat pe un ton ironic: ”Cred că ar trebui ca, de aici încolo, să consultăm și asociațiile de pensionari, și sindicatele studențești și studenții de la Litere, atunci când intenționăm să modificăm legislația”. 

La remarca unui reporter că PSD tot reclamă că nu e respectată voința cetățenilor, dar partidul însuși îi ignoră pe cetățenii actori și magistrați, Manda a renunțat la tonul ironic: ”ba da, asta și spuneam că de acum înainte, înainte de orice modificare de legislație, să consultăm sindicate studențești, minerii, din zona sanitară…”.

Reporterii insistă să afle de ce PSD nu a constultat magistrații când au modificat Legile Justiției.

Claudiu Manda: Dar nu credeți că au fost consultați magistrații?

Reporter: Nu au fost! Știm că nu au fost, de asta sunt și proteste!

Claudiu Manda: Eu cred că vă interesează punctul meu de vedere și nu vă interesează să mă certați! Legile Justiției au fost făcute cu consultări și din partea CSM 

Reporter: CSM a dat aviz negativ…

Manda rămâne interzis…apoi spune: Îmi dați voie să-mi spun și eu punctul de vedere?

Jurnaliștii insistă, iar social-democratul încearcă să dea o explicație: ”majoritatea amendamentelor însușite la cele trei legi ale Justiției au venit de la asociațile profesionale”

Reporter: Care asociație profesională anume a propus înființarea Secției speciale de investigare a infracțiunilor din Justiție?

Manda pasează răspunsul: ”domnul Iordache poate să vă răspundă la această întrebare”

Un răspuns

  1. Esti smecher Claudiu Manda ? Voi sa consultati cand dfaceti o lege cu specialistii din domeniul respectiv, ca voi, parlamenrarii sunteti de diverse meserii si profesii . Nu poate un doctor sau un paznic sau un sofer ,sau un profesor , sa faca legi pt. justitie. Daca au iesit atatia oameni ai legii in strada ca sunt nemultumiti, nu veniti voi parlamentarii sa-i persiflati. Ni aveti grija decat sa va umflati buzunarele. Deaceea v-ati dus in parlament ? Parca reprezenrati poporul ,tunci de ce n-ati marit pensiile conform legii, la inceputul lui 2018 si 2019 ? Ne credeti idioti pe toti ?. Stiti ca s-au dublat toate preturile. Daca un cos de cumparaturi nu ajungea la 300 lei, acum ajunge la 400 lei ? Sa va fie rusine. Nu stiti decat sa cersiti voturi , pacalindu-i pe cei slabi de inger , ca faceti in folosul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri