Caută
Close this search box.

Donald Trump susţine că Raportul Mueller este „o exonerare completă”

donald trump

Preşedintele american Donald Trump şi-a manifestat aprecierea faţă de raportul anchetei efectuate de procurorul special Robert Mueller, conform căruia nu a existat o colaborare cu Rusia, în cadrul alegerilor prezidenţiale din 2016.

„Nicio colaborare. Nicio obstrucţionare. Exonerare completă şi totală. Menţineţi Statele Unite extraordinare!”, a declarat preşedintele american, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter, la puţin timp după publicarea raportului.

Rudy Giuliani, avocatul preşedintelui Donald Trump, a declarat că raportul procurorului special Robert Mueller a fost „mai bun decât se aştepta”, menţionând că urmează să ofere concluzii mai detaliate.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders, a transmis că rezultatele anchetei privind ingerinţele ruse în campania prezidenţială din anul 2016 reprezintă „o exonerare completă şi totală a preşedintelui Statelor Unite”.

Procurorul special Robert Mueller, care a investigat timp de aproape doi ani presupusele ingerinţe ruse în campania preşedintelui american din cadrul alegerilor din 2016, nu a găsit nicio dovadă de colaborare între Donald Trump şi Rusia.

Ulterior, preşedintele american a oferit mai multe declaraţii pe acest subiect, prin care a criticat dur ancheta efectuată de Robert Mueller.

„Nu a existat colaborare cu Rusia. Nu a fost nici obstrucţionare (a justiţiei, n.red.). Şi a fost o exonerare completă şi totală. Aşadar, exonerare completă, nicio obstrucţionare, vă mulţumesc”, a declarat Donald Trump.

„Este păcat că ţara noastră a fost nevoită să treacă prin acest lucru. Sincer, este păcat că preşedintele vostru a fost nevoit să treacă prin aşa ceva- totul a început înainte să fiu ales. A fost ilegal. A fost o încercare ilegală de a mă da jos din funcţie”, a adăugat preşedintele american.

„După o investigaţie lungă, după ce multe persoane au fost rănite, după ce nimeni nu s-a uitat şi la cealaltă parte a problemei, după ce s-au întâmplat multe lucruri oribile pentru ţara noastră, s-a anunţat că nu a fost o colaborare cu Rusia”, a concluzionat Trump.

Conform declaraţiilor procurorului general al Statelor Unite, William Barr, deşi raportul nu l-a găsit vinovat pe preşedinte, acesta nu îl exonerează, aminteşte Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri