Caută
Close this search box.

O nouă reuniune de succes a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

Miercuri, 6 martie 2019, a avut loc la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Reuniunea EUPAN 5 Secretariat WL. EUPAN este un forum dedicat schimbului de informaţii, de experienţe şi bune practici, care permite o perspectivă comparată asupra reformelor şi măsurilor de modernizare ale statelor membre, astfel încât acestea să poată promova strategii şi măsuri similare, pentru o dezvoltare şi o evoluţie unitară, coerentă pe întreg cuprinsul Europei, ca răspuns la provocările comune.

Reuniunile EUPAN 5 au loc în timpul fiecărei Președinții la Consiliul Uniunii Europene, atât la nivelul grupurilor de lucru, cât și la nivel managerial, pentru a finaliza lucrările pregătitoare înainte de reuniunile EUPAN, principala sarcină a reprezentanților fiind aceea de a lucra la activitățile planificate în cadrul planului de acțiuni. Rețeaua este organizată în jurul unor domenii de interes prioritare, precum managementul resurselor umane și dezvoltarea organizațională, inovarea și livrarea serviciilor, dar este deschisă și altor aspecte, cum ar fi implementarea reformei administrației publice sau guvernarea deschisă.

Mă bucur că am putut contribui la organizarea reuniunii de lucru la nivel de experți a Secretariatului Rețelei Europene de Administrație Publică, sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Pe parcursul primului semestru din acest an, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcţia Generală Administraţie Publică, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi Institutul Național de Administrație gestionează activităţile acestei rețele informale a practicienilor din administraţia publică din statele membre ale Uniunii Europene, din Comisia Europeană și din statele cu statut de observator, care are un impact semnificativ asupra initiaţivelor administraţiei publice din fiecare ţară“, ne-a declarat secretarul de stat Alin Chirilă, prezent la reuniune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri