Caută
Close this search box.

Tornadele au lovit Alabama. Au fost raportate 23 de victime și bilanțul ar putea crește

Cel puțin 23 de persoane, inclusiv câțiva copii, au fost ucise după ce tornadele au lovit Lee County în estul Alabamei, au spus autoritățile citate de BBC.

Șeriful Jay Jones a spus că bilanțul ar putea crește, dar eforturile de salvare au trebuit să fie oprite până în zori din cauza pericolului căutării în întuneric. „Provocarea este volumul mare al resturilor unde au fost localizate toate casele”, a spus el. Nu se știe câte persoane au fost. Autoritățile au blocat zona.

Serviciul National de Meteorologie (NWS) a clasificat prima tornadă la ca cel puțin un EF-3 – cu vânturi de 266 km / h – tornada creându-și o traiectorie de cel puțin 800 de metri lățime.

Autoritățile declară că încă lucrează pentru a identifica victimele și răniții. „Nu am avut niciodată o situație de mortalitate în masă, pe care să mi-o amintesc în timpul vieții mele”, spune Colonelul Lee County, Bill Harris. Salvatorii ar trebui să ajungă în unele zone, a spus el, iar medicii din alte zone ale statului vin să ajute.

Centrul Medical din Alabama a spus că tratează mai mult de 40 de persoane rănite de vremea extremă și se așteptă la mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri