Augustin Zegrean a comentat declaraţiile Codruţei Kovesi, pe care fosta şefă a DNA le-a făcut după ce a fost audiată peste cinci ore la Secția Specială a Adinei Florea.

Modul în care a s-a procedat cu fosta șefă a DNA nu este în regulă. „Asta nu este anchetă, este tortură”, a spus Zegrean la Digi24.

În țara asta nu este pedepsit hoțul, este pedepsit cel care prinde hoții, după principiul că „nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”. Trecând la ce am auzit că spune doamna procuror-șef european, sigur că nu este în regulă.

Dacă este o plângere împotriva ei, procuratura trebuie să o verifice, să o cerceteze și să dea o soluție. Dar trebuie să îi respecte drepturile procesuale.

Nu se poate să o chemi astăzi, să o pui sub învinuire într-un dosar despre care nici măcar nu știa nimic, să nu-i dai timp să-l studieze, să afle despre ce este vorba.

Dacă este așa cum a povestit, (i se aducea câte un act incomplet din când în când, într-un birou – n.red.), asta nu-i anchetă, asta e tortură. Trebuie să meargă acolo cu un avocat. Avocații știu când se fac abuzuri în anchete și știu cum să le stopeze.

Toată încercarea de a o compromite a avut un efect invers

Doamna Kovesi cred că a mizat pe buna credință a procurorilor, dar se pare că nu este așa. Dacă vor să-i arate cât pot să fie ei de tari și de puternici… nu așa se procedează. Mai ales cu un om care a fost atâția ani procuror și șef de procurori. Ea are posibilitatea să se apare cu un avocat, singură nu va reuși. Nimeni nu poate să învingă singur sistemul.

Cât despre funcția de procuror-șef european, cred că această anchetă de fapt o ajută. Ați văzut că cei mai mulți dintre parlamentarii europeni sunt de partea ei, marea majoritate a presei europene și mondiale la fel, a primit o decorație de la universitate mare în lume (Harvard – n. red.).

Toată încercarea de a o compromite a avut un efect invers. Se știe în Europa ce se întâmplă aici. Nu mai poți să păcălești pe nimeni.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here