Caută
Close this search box.

Adrian Severin susţine că referendumul pe Justiţie este antichristic

Adrian Severin

Adrian Severin, fostul europarlamentar PSD care a făcut închisoare pentru luare de mită, susţine că referendumul pentru justiţie este „antichristic” pentru că scoate în afara legii „iertarea creştină”.

„După ce, prin boicot anticristic, s-a invalidat referendumul asupra familiei creştine, ar fi tragic să ni se impună, prin referendum anticristic, scoaterea iertării creştine în afara legii”, a scris Severin pe Facebook.

Recent, magistraţii instanţei supreme au respins definitiv contestaţia în anulare formulată de fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare în 2016. Severin a cerut anularea pedepsei, în baza deciziei CCR privind completurile de 5 judecători.

„Respinge, ca inadmisibilă, cererea de repunere în termenul de declarare a contestaţiei în anulare formulată de contestatorul condamnat Severin Adrian. Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată de contestatorul condamnat Severin Adrian împotriva deciziei penale nr. 187 din 16 noiembrie 2016, pronunţată de ICCJ, completul de 5 judecători. (…) Definitivă”, se arată în minuta instanţei.

Pe 16 noiembrie 2016, Adrian Severin a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Adrian Severin, eliberat condiţionat la începutul acestui an, a formulat o contestaţie în anulare, înregistrată pe data de 13 decembrie pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Severin a cerut instanţei supreme anularea pedepsei, invocând decizia CCR privind completurile de 5 judecători de la ICCJ, constituite nelegal. Adrian Severin a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la publicaţia britanică „The Sunday Times”, care efectuau o investigaţie sub acoperire, de a-i plăti 100.000 euro anual în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, şi votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale pe care aceştia pretindeau că o susţin, pe de altă parte. El a fost eliberat condiţionat la începutul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri