Caută
Close this search box.

Ce spune un sociolog respectat despre situaţia dificilă în care se află PSD

psd

Sociologul Bruno Ștefan are o explicație pentru graba cu care s-au mobilizat social-democrații pentru a organiza un miting de amploare la Craiova, acțiune care se vrea o replică la acțiunea similară de sâmbătă a PNL. Iar explicația ar fi disperarea după scăderea în sondaje.

”Eu fac sondaje de la începutul anilor ’90 în Oltenia, iar acum este pentru prima dată când observ acest fenomen: Deși zona rămâne fieful lor, PSD începe să piardă aici. Alaltăieri, am terminat un sondaj în Drăgășani de Vâlcea și este prima dată când PNL se situează deasupra PSD”, a declarat sociologul pentru PSnews.

Bruno Ștefan crede că o contribuție importantă pentru această rocadă în preferințele electoratului din Oltenia a celor mai mari partide din România a avut-o Rareș Bogdan.

Fostul jurnalist, acum candidat la europarlamentare de pe locul 1 pe lista PNL, este ”un fenomen de tipul Băsescu”, adică ”un lider care să se urce cu bocancii pe PSD, pentru că se știe că există această ură față de PSD în țară”, explică sociologul.

”Am vorbit cu oamenii din Vâlcea. Ei sunt în continuare de stânga, dar sunt nemulțumiți de PSD-ul lui Dragnea. PSD simte acest lucru, iar astăzi (vineri – n.r.), la Craiova, vrea să dea un semnal de forță. Rareș Bogdan a procedat la fel, a făcut cea mai mare acțiune la Cluj, unde era pe vremuri fief liberal și care s-a spulberat, devenind cel mai important fief al USR-ului. Rareș Bogdan s-a dus acolo pentru a recâștiga electoratul pentru PNL. De asemenea, PSD mută acum pentru a-și recâștiga poziția în Oltenia”, mai spune Bruno Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri