Jurnalista Emilia Șercan a avut o primă reacție la informația că sunt percheziţii la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza şi acasă la un ofiţer al instituţiei.

„Este incalificabil ca un ofițer de poliție, o persoană care ar trebui să respecte legea să ajungă să amenințe un ziarist, care face dezvăluiri și care și el prin natura meseriei sale este pus în slujba opiniei publice.

Sunt absolut consternată. Nu am cuvinte, nu îmi vine să cred că este vorba despre un ofițer de poliție”, a spus Emil Șercan într-o intervenție telefonică la Digi24.

„Faptul că s-a ajuns ca eu să fiu amenințată de cineva care era angajat al Academiei de Poliție arată că investigațiile mele au fost cât se poate de corecte, că au lovit acolo un grup de interese foarte puternic consolidat, care era legat de acele plagiate.

Sper foarte mult, având în vedere gravitatea situației, ca la Academia de Poliție să se desfășoare un control absolut transparent și sper să se încheie această poveste absolut îngrozitoare cu măsurile necesare înr-o astfel de situație”, a adăugat jurnalista.

Emilia Șercan a precizat pentru Digi24 că de la publicarea amenințării cu moartea nu a mai primit amenințări asemănătoare, dar că „față de amenințarea publică mai există și altele primite pe mesageria de Facebook, pe care le-am pus la dispoziția organelor de anchetă”.

„Eu mă bucur că poliția a acționat atât de repede și văd că după o săptămână este identificat un suspect. Sper să se facă lumină cât mai repede. Eu nu am fost oficial anunțată. Aștept cu mare interes să aflu și eu cine este această persoană și să înțeleg legăturile cu Academia și interesele sale, dacă a acționat de unul singur sau dacă făcea parte dintr-un grup mai larg care avea interesul să mă facă să tac”, a declarat Şercan.

Astăzi au avut loc percheziţii la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza şi acasă la un ofiţer al instituţiei. Colegii săi din IGPR îl bănuiesc pe acesta că ar fi persoana care a ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan.

Este vorba despre un ofițer, angajat al Academiei de Poliție. Adrian George Bărbulescu a fost depistat în Slatina.

Bărbatul lucrează la o structură de suport, a absolvit Academia de Poliție în ultimii doi ani și nu este înscris la școala doctorală.

 

15 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 7 =