Caută
Close this search box.

Demisionarul PSD, Adrian Dobre: Partidul vrea să divorțeze de valorile europene

psd

Pro România este singura alternativă pentru un partid de stânga, dar cu viziuni proeuropene și proeuroatlantice, declară la RFI Adrian Dobre, fost membru PSD și fost purtător de cuvânt al Partidului Social Democrat. El explică de ce a plecat din formațiunea lui Liviu Dragnea.

Adrian Dobre spune că ”PSD-ul acum încearcă să divorțeze practic de valorile UE, de valorile europene și eu personal nu pot și nu vreau să girez acest parcurs. Eu cred că România are o singură șansă de dezvoltare și anume de a rămâne în spațiul european, nu numai geografic, dar și din punct de vedere al valorilor și politice, dar și economice. Drept urmare, eu aș vrea să întărim acest parcurs, nu să-l distrugem. De aceea, am ales ca și variantă, fiind un om de stânga în continuare, singura opțiune politică și anume un partid de stânga, dar cu valori proeuropene”.

Întrebat de ce nu a criticat PSD-ul ca membru al acestei formațiuni, Adrian Dobre a răspuns: ”În toate aparițiile publice pe care le-am avut, chiar cu riscul de a fi sancționat politic în interiorul partidului, întotdeauna discursul meu a fost unul proeuropean, dar vreau să păstrez acest discurs proeuropean și să-l accentuez pe viitor cu mai mare libertate de exprimare”.

Întrebat dacă l-a reevaluat pe Victor Ponta, după ce acum doi ani l-a criticat, Adrian Dobre a răspuns: ”Nu se pune problema de o reevaluare a domnului Ponta, că nu sunt eu cel care fac reevaluarea cuiva, dar în momentul de față, pe scena politică românească, pentru un om de stânga sau pentru un om cu credință de stânga, Pro România ca și construcție nouă politică este o alternativă extrem de credibilă și singura alternativă de altfel pentru un partid de stânga, dar cu viziuni proeuropene și proeuroatlantice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri